Amazon rekent niet alleen op IMDb TV om gratis video aan te bieden. TechCrunch meldt dat Amazon een andere gratis videodienst heeft gelanceerd, MiniTV, in India. Het bevat grotendeels oudere inhoud, inclusief een mix van materiaal dat is ontworpen voor andere platforms zoals YouTube, maar je kunt in de toekomst “nieuwe en exclusieve” video’s verwachten.

MiniTV is voorlopig beschikbaar via de Android-app van Amazon, maar zou in de “komende maanden” iOS en internet moeten bereiken. Het bedrijf zei niet of de service in de toekomst andere landen zou bereiken.

De service lijkt een reactie te zijn op Flipkart, eigendom van Walmart, die in 2019 een streamingdienst in zijn app stopte. Het zou Amazon ook een andere manier kunnen bieden om te voorkomen dat kijkers afdwalen naar betaalde alternatieven in India, zoals Netflix of Disney + Hotstar.

Als er een internationale uitbreiding komt, kan het Amazon ook helpen om te gaan met de opkomst van gratis, door advertenties ondersteunde videodiensten die in sommige landen floreren. Het Roku-kanaal, het gratis niveau van Peacock en Fox’s Tubi breiden zich allemaal snel uit met een mix van gelicentieerde en originele shows en films. IMDb TV beantwoordt die concurrentie tot op zekere hoogte, maar Amazon vindt duidelijk niet dat dat genoeg is – althans niet in sommige delen van de wereld.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden geselecteerd door ons redactieteam, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in