De WWDC-keynote van Apple van vandaag besloeg een enorm scala aan updates. Van een nieuwe macOS tot een vernieuwde watchOS tot een nieuwe iOS, betere privacycontroles, FaceTime-updates en zelfs iCloud+, er was voor elk wat wils in de waslijst met nieuwe code.

De keynote van Apple was in wezen wat er gebeurt als de grote technologiebedrijven enorm worden; ze hebben zoveel projecten dat ze niet zomaar een paar items kunnen detailleren. Ze moeten hun hele parade van platforms aflopen en pakketten met nieuws over elk platform laten vallen.

Maar ondanks de duidelijke indicatie dat Apple hard heeft gewerkt aan de kritieke softwarekant van zijn bedrijf, vooral aan de dienstenkant (meer hier), haalde Wall Street zijn schouders op.

Dit is standaard maar altijd enigszins verwarrend.

Beleggers geven om toekomstige kasstromen, althans in theorie. Die toekomstige kasstromen komen van verwachte inkomsten, die voortkomen uit productupdates, waardoor de verkoop van diensten, software en hardware groeit. Wat, afgezien van het hardwaregedeelte van de vergelijking, precies is wat Apple vandaag heeft beschreven.

En kijk, Wall Street keek naar de drijvende krachten achter zijn toekomstige winstramingen en zei: “lol, who cares.”

De aandelen van Apple daalden het grootste deel van de dag een fractie en stegen naarmate de tijd verstreek, niet dankzij de nieuwsdump van het bedrijf, maar omdat de Nasdaq grotendeels steeg toen de handel ten einde liep.

Hier is de Apple-grafiek, via YCharts:

En hier is de Nasdaq:

Ervan uitgaande dat u geen ChartMaster™ bent, betekent dat misschien niet veel voor u. Maak je geen zorgen. De grafieken zeggen heel weinig, dus je mist weinig. Apple ging een beetje omlaag en de Nasdaq een beetje. Daarna ging de Nasdaq meer omhoog en volgden de aandelen van Apple over het algemeen. Dat is goed om duidelijk te zijn, maar enigszins immaterieel.

Dus na weer een ander groot Apple-evenement dat zal helpen de gezondheid en populariteit van elk Apple-platform te bepalen – belangrijke drijfveren voor lucratieve hardwareverkopen! — de markten wedden dat al hun eerdere werk om de echte en correcte waarde van Apple te schatten, dood was en dat er geen enkele verandering nodig is.

Dat, of Apple is nu zo groot dat investeerders er gewoon op wedden dat het meegroeit met het BBP. Wat een grappige diss zou zijn. Hoe dan ook, meer van het Apple-evenement hier voor het geval je achterloopt.

lees meer over Apple's WWDC 2021 op TechCrunch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in