Sinds de release van iOS 14 heeft Apple Maps een ingebouwd beoordelingssysteem toegevoegd waarmee u geselecteerde bedrijven, restaurants en andere interessante punten kunt beoordelen. Vóór maandag was die functie alleen beschikbaar in landen als Australië en Japan, maar zoals MacRumors aangeeft, heb je er nu toegang toe in de VS en Canada.

De functie werkt voor de meeste locaties. Het maakt gebruik van een eenvoudig systeem met duimen omhoog of omlaag. Wanneer u op een van de pictogrammen tikt, verschijnt een secundaire interface, waarin u wordt gevraagd te vertellen hoe u over bepaalde aspecten van dat bedrijf of restaurant denkt. In dat laatste geval kun je bijvoorbeeld ook het eten, de klantenservice en de sfeer beoordelen. In datzelfde venster kunt u ook uw eigen foto uploaden naar een vermelding.

Een Apple-woordvoerder vertelde dat The Verge Maps zal voorstellen dat je bijdragen toevoegt op basis van je apparaatgeschiedenis, naast foto’s die je in je filmrol hebt. Uw naam wordt niet weergegeven naast beoordelingen die u achterlaat, en eventuele aanbevelingen die u krijgt om aan een vermelding toe te voegen, zijn afkomstig van analyses die Maps op het apparaat uitvoert.

Op dit moment kun je geen schriftelijke recensie achterlaten, wat betekent dat er nog plaats is voor de bestaande integraties die Maps heeft met diensten als Yelp en Tripadvisor. Apple zou hier de basis kunnen leggen voor een robuuster beoordelingssysteem dat overeenkomt met wat Google Maps biedt, maar dat zal op een later tijdstip moeten komen.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in