Apple zal een ander bedrijf een aardig bedrag moeten betalen om bepaalde draadloze technologie te blijven gebruiken. Bloomberg en The Register melden dat een jury in Texas heeft vastgesteld dat Apple patentbedrijf Optis $ 300 miljoen moet betalen voor vermeende schending van patenten voor LTE-mobiele diensten in apparaten zoals de iPhone en iPad. Een jury had Optis in 2020 iets meer dan $ 506 miljoen toegekend, maar de rechter in de zaak gelastte een proces met alleen schadevergoeding vanwege zorgen dat de eerdere juryleden niet hadden overwogen of de vraag naar op standaarden gebaseerde patenten eerlijk was.

Optis jaagt ook op Apple in het VK, waar het hoopt een wereldwijd royaltytarief in te stellen dat kan oplopen tot $ 7 miljard. De patenten zijn afkomstig van andere bedrijven, waaronder LG, Panasonic en Samsung.

Apple is nog steeds van plan om terug te vechten. De technologiegigant beschuldigde Optis ervan een patenttrol te zijn in een verklaring en merkte op dat het bedrijf uitsluitend bestaat om bedrijven aan te klagen die gekochte patenten gebruiken. Apple zou zich blijven verzetten tegen de pogingen van Optis om “onredelijke betalingen” voor patenten te krijgen, aldus de iPhone-maker.

Zoals The Register opmerkt, zal de uitbetaling van $ 300 miljoen nauwelijks een stempel drukken op de financiën van Apple. Het bedrijf verdiende alleen al in het laatste kwartaal $ 21,7 miljard aan netto-inkomsten – de Optis-betaling zal iets meer dan een dagwinst vertegenwoordigen. De zorg is natuurlijk dat Optis erin zal slagen om regelmatige betalingen te krijgen die de kosten van Apple kunnen verhogen en de hardwareprijzen kunnen opdrijven.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in