Dat Apple Music met een HiFi-abonnement zou komen werd al langer gedacht. Nu zijn er heel concrete aanwijzingen naar boven gekomen.

Update (18/05): Apple heeft met een persbericht bevestigd dat Spatial Audio met Dolby Atmos en Lossless Audio vanaf juni beschikbaar zal zijn in Apple Music. De nieuwe functionaliteit wordt zonder meerprijs aangeboden. Lossless streamen zal worden ondersteund door iPhone, iPad, Mac, Apple TV en HomePod. MacRomours schrijft echter dat de AirPods-oortjes dit niet kunnen ondersteunen.

Origineel artikel (03/05/21): Vorige week kwam de website hitsdailydouble.com met het nieuws dat iPhonebouwer Apple met een nieuw abonnement zou komen waarbij je voor dezelfde prijs als het standaard abonnement HiFi-kwaliteit zou krijgen. Dat nieuws verkreeg de website via bronnen bij platenlabels. De aankondiging van het nieuwe aanbod met lossless muziek op Apple Music zou niet alleen komen. Het bedrijf zou daarbij ook de derde generatie AirPods aankondigen.

Apple Music-hifi

Wie vandaag muziek wil streamen aan hoge kwaliteit kan dat alleen via Tidal of Amazon Music. Beide streamingdiensten vragen ook een verhoogde prijs per maand voor zijn HiFi-abonnementen. Dat zou bij Apple net niet zo zijn. Volgens de platenlabels zou het bedrijf dezelfde prijszetting gebruiken als voor een standaardabonnement.

De geruchten bij de platenlabels zijn echter niet alles. De website 9to5Mac vond dan weer duidelijke aanwijzingen in de broncode van iOS 14.6. De website zou daar verschillende keren op termen als Lossless, Dolby Audio en Dolby Atmos gebotst zijn. Daarmee bevestigen al die dingen dat het bedrijf mogelijk binnenkort met lossless muziekstreaming op de proppen zal komen. Vermoedelijk bij de lancering van iOS 14.6 en de komst van de nieuwe AirPods-generatie.

Ook nieuw in die iOS-versie is de komst van betaalde abonnementen in de Podcasts-app. De software-update zal vanaf mei dit jaar beschikbaar zijn. Een officiële datum van uitrol is er nog niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in