De podcast-abonnementsservice van Apple komt deze maand niet uit zoals de techgigant het oorspronkelijk bedoeld had. In een e-mail aan podcasts die door 9to5Mac zijn verkregen, heeft het bedrijf aangekondigd dat het de releasedatum van abonnementen en kanalen naar juni verschuift om ervoor te zorgen dat het “de beste ervaring levert voor makers en luisteraars”. Het klinkt alsof Apple nog steeds de kronkels achter de schermen gladstrijkt, maar het ging niet in op wat het nog moet oplossen.

De techgigant kondigde in april aan dat het betaalde abonnementen aan zijn Podcasts-app toevoegt tijdens het “Spring Loaded” -evenement om makers een manier te bieden om luisteraars voor inhoud in rekening te brengen. Podcasters kunnen hun eigen prijzen bepalen en beslissen welke voordelen betalende abonnees krijgen, zoals ad-free luisteren en exclusieve afleveringen.

Daarnaast is Apple van plan een “kanalen”-functie uit te brengen die “groepen shows samengesteld door makers met unieke titels, beschrijvingen en illustraties” zal aanbevelen. Samen kunnen abonnementen en kanalen een geweldige manier zijn voor podcasters om hun shows onder de aandacht van potentiële abonnees te brengen. Apple neemt zoals altijd een korting van 30 procent op het eerste jaar voor elk abonnement, en dat percentage daalt tot 15 procent per jaar na het eerste.

Hoewel de abonnementsservice vertraging heeft opgelopen, heeft Apple zich de afgelopen weken voorbereid op de lancering ervan. Het opende eerder deze maand zijn partnerprogramma om podcasts op te nemen, waardoor deelnemers een commissie van 50 procent konden verdienen. Apple heeft een paar dagen geleden ook iOS 14.6 uitgerold voor gewone iPhone-gebruikers, die wordt geleverd met ondersteuning voor betaalde podcast-abonnementen.

Hier is de volledige e-mail die Apple naar podcasters heeft gestuurd:

“We schrijven om een ​​update te geven over de beschikbaarheid van Apple Podcasts-abonnementen en -kanalen. We zijn verheugd over de reactie op de aankondiging van vorige maand en het is geweldig om de honderden nieuwe abonnementen en kanalen te zien die zijn ingediend door makers over de hele wereld. dag.

Om ervoor te zorgen dat we creators en luisteraars de beste ervaring bieden, worden Apple Podcasts-abonnementen en -kanalen nu in juni gelanceerd. We zullen via deze nieuwsbrief verdere updates over beschikbaarheid en best practices communiceren om u te helpen bij het voorbereiden van uw abonnementen en kanalen.”

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in