Wat doe je als de één van klussen houdt en de ander overal mogelijkheden voor opbergplekken ziet? Dan krijg je dus een huis waar elke ruimte slim wordt benut. “Natuurlijk wordt hier geleefd, we hebben twee kleine kinderen, maar ik houd ook van opgeruimd.”

Advertentie wordt geladen…

Kim vertelt ons alles over haar huis en de slimme trucs die ze heeft toegepast. “Ik houd van clean en ben geen echte verzamelaar. Spullen zijn leuk en nuttig, maar hecht er niet echt waarde aan. Ons huis is eigenlijk altijd wel opgeruimd. Het is gewoon heel fijn dat ik nooit misgrijp als ik een rasp of die ene lepel moet hebben.”

“Als interieurstylist geef ik mensen ook vaak de tip: als je iets al een jaar niet hebt bekeken, moet het dan echt bewaard blijven? Kijk kritisch naar wat je wilt behouden of mee wilt nemen bij een verhuizing.”

Je kunt verder lezen onder de foto.

De Lego moest in het zicht

“Het voordeel is ook dat de kinderen opgeruimde kamers hebben. Er staat best veel speelgoed in, maar alles heeft een vaste plek. Dat helpt enorm bij het opruimen. Plastic en primaire kleuren staan lekker uit het zicht, in opruimbakken.”

“Ondertussen hebben mijn kinderen daar wel iets van overgenomen. Ze ruimen best vaak zelf hun kamer op. Behalve de Lego, toen ik die een keer anders wilde neerzetten, mocht dat absoluut niet. Samen hebben we daar een leuke en creatieve manier voor gevonden zodat de bouwwerken toch tentoongesteld kunnen worden.”

De tekst gaat verder onder de foto’s.

De goed verstopte wasmachine

“In onze eigen slaapkamer hebben we flink geklust. Alle wanden hebben kastruimte. Van de wasmachine en droger onderin tot de slee helemaal bovenin, het staat allemaal verstopt.”

Advertentie wordt geladen…

Een canvas gemaakt van een douchegordijn

Al van jongs af aan is Kim mega fan van Japan. “Mark en ik hebben daar een reis gemaakt en een favoriete foto die ik daar maakte, hangt ook aan de muur. Kunst hoeft echt niet altijd duur te zijn. Het is ook een dankbare manier om een huis persoonlijk te maken. En het kan veel vaker zelfgemaakt worden dan je misschien denkt.”

“Zo heb ik ons grote canvas achter de muur gemaakt van een douchegordijn. Mark maakte een frame voor me en daar is het gordijn op vastgemaakt. Zo konden we zelf kiezen hoe groot het precies moest worden.”

Opgeruimd is zeker niet hetzelfde als onpersoonlijk. De spullen van Kim hebben vaak een verhaal. “Zo heb ik de blauwe Muuto stoel via Marktplaats gevonden. Deze heeft in het Anne Frankhuis gestaan, in het museum bedoel ik dan uiteraard.”

Ook heb ik graag persoonlijke items aan de muur hangen zoals bijvoorbeeld Storytiles. Tegeltjes waarop een miniatuurverhaal te zien is, vaak met een grapje erin verwerkt.”

Je leest verder onder de foto’s.

Je eigen pin op Pinterest tegenkomen

Niet alles is door Kim en Mark zelf gemaakt. “Het zithoekje hebben we zelf getekend en toen laten maken door Ideko. Als interieurstylist zit ik natuurlijk weleens op Pinterest. Daar kom ik dan weleens m’n eigen pin tegen. Ook zoiets waar ik helemaal geen spijt van heb. Weet je hoeveel kinderspeelgoed je in die lades kwijt kan?”

Waar ga jij je gordijnen bestellen?

Drieënhalf jaar geleden kochten Kim en Mark deze nieuwbouwwoning. Voor die tijd woonden ze in een jarendertighuisje. “Met een jarendertighuis hoef je je nooit te vervelen, er is altijd wel iets te doen. Nu houdt mijn man wel van klussen, maar met kinderen erbij blijft er toch minder tijd over om het samen te doen.”

“We wisten al een tijd dat er gebouwd zou gaan worden. Na een poosje is het project in de koelkast gezet. Tot we hoorden dat er weer een plan zou komen. Toen er een tweede kindje op komst was en we op deze woningen konden intekenen, was er geen twijfel meer mogelijk. We zijn nergens anders gaan kijken.”

“Het leuke was dat aankomende bewoners mochten meebeslissen. Er werden workshops gehouden over wat er allemaal op stapel stond. Hoe vaker je bij die workshops was, hoe meer inspraak en keuze. We hebben als eerste een perceel kunnen kiezen. In deze woning staat de zon heel gunstig en hebben we open zicht en een eigen parkeerplaats. Wat wil je nog meer?”

Een gemoedelijk buurtgevoel

“We hebben geen seconde spijt van deze woning. Wat een nieuwbouwwoning zo leuk maakt, is dat de buren op hetzelfde moment in dezelfde fase zitten. In het begin staan er nog geen schuttingen en is alles één grote zandbak. Op die manier wordt het heel makkelijk om te vragen: waar gaan jullie je gordijnen eigenlijk bestellen? Zo creëer je echt een gemoedelijk buurtgevoel. We hebben er goede vrienden bij gekregen. Zoals we wel hadden verwacht, zijn er ook veel kinderen in deze wijk. De kinderen kunnen altijd bij de buren aanbellen als er iets is. We zitten hier goed. Tot de kinderen uit huis zijn, wonen we hier wel.”

Oproepje

Be jij trots op je huis en mogen we ook bij jou binnenkijken? Laat het ons weten via [email protected] en wie weet komen we langs!

Dit vind je misschien leuk:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in