Een filmpje kijken in de bioscoop is heerlijk op zijn tijd. Echter breken de wintermaanden aan, wordt het steeds kouder buiten en is je warme huis verlaten misschien wel het laatste waar je zin in hebt. Gelukkig helpt Panasonic je om een bioscoopervaring in huis te halen. Hollywood in huis halen: zo doe je dat!

Bioscoop in je huis

Altijd al een thuisbioscoop willen hebben? Dan is dit misschien wel hét moment om dat te doen. De technologie op het gebied van beeld is dusdanig ver dat de ervaring uit de bioscoop geëvenaard kan worden in de woonkamer. En zeg nu eerlijk: hoe lekker is het om voor die ervaring niet de kou door te hoeven de komende maanden? Juist, heel lekker! Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Hoe haal je Hollywood in huis?

Zeker op het gebied van beeldkwaliteit weet Panasonic zich te onderscheiden. Maar terwijl wij de producten hier in huis hebben en weten hoe het werkt, vraag jij je waarschijnlijk af hoe de ervaring geëvenaard kan worden. We leggen het je uit!

HDR

Beeldkwaliteit van OLED

Beeld is van groot belang bij een thuisbioscoop, het is immers datgene waar je naar kijkt. Maar waar een LCD-scherm in de afgelopen jaren nog voldeed, zou je voor je thuisbioscoop toch echt aan een OLED-scherm moeten denken. Panasonic heeft wat dat betreft een arsenaal aan keuzes voor je klaarstaan. Maar wat maakt deze schermen nu zo goed en waarom kan hij niet ontbreken in je thuisbioscoop? Dat antwoord is vrij simpel: de beeldkwaliteit.

Waar LCD goede kwaliteit weet te bieden met een aardige selectie aan kleuren en prima zwartwaarden, doet OLED daar nog een schepje bovenop. Zeg maar gerust: een flinke schep. OLED is een technologie die al enkele jaren gebruikt wordt in smartphones en camera’s, maar nu dus ook in televisies. Het staat voor Organic Light Emitting Diode, wat inhoudt dat een scherm bestaat uit organische materialen die licht geven wanneer er stroom doorheen gaat. Iedere pixel is gewapend met vier subpixels met de kleuren rood, groen, blauw en wit.

Hierdoor worden de televisies niet alleen steeds dunner (omdat ze geen achtergrondverlichting nodig hebben), maar is de beeldkwaliteit ook van grotere klasse. Daarbij beschikken OLED televisies ook over hogere zwartwaarden en een ultiem contrast, waardoor kleuren nog intenser worden weergegeven. Daarnaast wordt de kijkhoek van een OLED niet beperkt, waardoor het niet uitmaakt hoe je voor de tv zit.

Dat OLED televisies van Panasonic zo uniek zijn heeft te maken met de geavanceerde Studio Colour HCX3-processor. Deze chip is in het bezit van een professionele kleurbeheer technologie die mede mogelijk gemaakt wordt door de input van Hollywood kleurenspecialisten. En wanneer je Hollywood in je huis wilt halen, is dat toch wel een heel groot voordeel.

Panasonic OLED LED-televisie

4K Blu-ray maakt het af

De OLED-schermen van Panasonic leveren dus een zeer nauwkeurig beeld dat overeenkomt met de visie van de filmmaker. Met een realistische kleurweergave en een zeer hoog contrast weten deze toestellen het perfecte plaatje af te leveren. En zeg nu eerlijk: wat is er belangrijker dan dat, wanneer je een thuisbioscoop wilt bouwen? Niet heel veel natuurlijk, maar het kan altijd beter.

En dat “beter” komt in de vorm van de 4K Blu-ray spelers die Panasonic produceert. Normaal gesproken weet een Blu-ray speler het niveau van de beeldkwaliteit al omhoog te helpen, laat staan in combinatie met 4K. Van Panasonic kregen we de DP-UB824 om dat zelf te ontdekken, iets wat ons alles behalve teleur wist te stellen. Deze 4K Blu-ray speler beschikt, net als de OLED-televisies van Panasonic, over een HCX-processor voor Ultra HD Blu-ray. Hiermee krijg je als kijker te maken met precieze kleuren en HDR-weergave, twee elementen die essentieel zijn voor Ultra HD. Twee elementen die dus ook essentieel zijn voor je thuisbioscoop.

Panasonic Hollywood in huis

Hoe goed is de DP-UB824 ?

De kracht van deze DP-UB824 is dat hij een nagenoeg perfect scherm, nog beter weet te maken. De kwaliteit van de beelden zijn absurd en de kleuren spatten van het scherm. Zeker in combinatie met een OLED-scherm van Panasonic. De speler is voorzien van twee HDMI-aansluitingen, een optische uitgang, een analoge audio-uitgang, twee USB-aansluitingen en een 7.1 analoge audio-uitgang. Hiermee sluit je de speler dus zonder moeite aan op een soundbar, om ook het geluid op het hoogste niveau te beleven. Ook heeft de DP-UB824 een Wifi- en LAN-aansluiting zodat je hem kan gebruiken voor internet apps en video on demand services zoals Netflix en YouTube.

Hollywood in huis met Panasonic

Je bent gek op de bioscoop, maar blijft de komende winter liever thuis. We snappen het helemaal, zeker met streamingservices als Netflix en Pathé Thuis. Met de OLED-televisies van Panasonic haal je prachtige beeldkwaliteit in huis. De kleuren zijn spectaculair, het contrast is hoog en door de OLED technologie gaat er een grote kijkhoek mee gepaard. Elementen die door 4K Blu-ray spelers als de DP-UB824 keihard versterkt worden.

Panasonic Hollywood in huis

We willen niet zeggen dat de thuisbioscoop van Panasonic het beste is wat je ooit tegen gaat komen. Maar dat het bijzonder dicht in de buurt komt van de echte bioscoopervaring is alles behalve gelogen. Meer informatie? Check dan de website van Panasonic.

In samenwerking met Panasonic

In samenwerking met Panasonic

Reageer op artikel:

Hollywood in huis: bouw je thuisbioscoop met Panasonic

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in