Begin september verschenen de op planten gebaseerde “kipnuggets” van Impossible in geselecteerde restaurants en supermarkten in de VS. Het was een beperkt debuut dat betekende dat niet iedereen die ze wilde proberen, dat kon. Hoewel het niet echt een landelijke uitbreiding is, staat Burger King op het punt de goudklompjes te gaan dragen.

Vanaf maandag 11 oktober voegt de fastfoodketen een achtdelige bestelling van Impossible Nuggets toe aan het menu van geselecteerde restaurants in Des Moines, Iowa, Boston, Massachusetts en Miami, Florida. Hoewel ze slechts een beperkte tijd beschikbaar zijn, heb je de keuze uit dipsaus. De nuggets zelf zijn meestal gemaakt van soja-eiwit en zonnebloemolie.

Volgens Impossible bevatten de nuggets 40 procent minder verzadigd vet en 25 procent minder natrium dan kipnuggets op basis van dieren. Een ding om op te merken is dat de nuggets die BK van plan is te verkopen niet veganistisch zullen zijn, omdat ze worden gebakken in dezelfde olie waarin restaurants hun vlees- en kaasproducten koken.

Na de test konden we zien dat Burger King het voedsel vrij snel landelijk ging aanbieden. Nadat het in 2019 de Impossible Whopper bij geselecteerde restaurants introduceerde, duurde het slechts vier maanden voordat de plantaardige hamburgers beschikbaar kwamen op BK-spots in de VS.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in