Volgens de LA Times lijkt het California Department of Motor Vehicles Tesla actief te onderzoeken vanwege de gewaagde beweringen van CEO Elon Musk over de Full Self-Driving-technologie van zijn bedrijf. Het nieuws komt amper een week nadat Tesla-ingenieurs privé aan de DMV hadden toegegeven dat Musk de mogelijkheden van het FSD-systeem op sociale media had overdreven.

De FSD is een optie van $ 10.000 voor Tesla-modellen en belooft alles te doen, van rijstrook veranderen in snelwegverkeer en zelf afritten nemen tot zelfstandig stoppen bij verkeerslichten en borden. Dit maakt ze echter niet “volledig” autonoom. Tesla-voertuigen werken momenteel op niveau 2-autonomie, vertelde directeur van Autopilot-software CJ Moore aan DMV-onderzoekers tijdens een teleconferentie-oproep van 9 maart.

“De verhouding tussen de interactie met de bestuurder zou in de orde van grootte van 1 of 2 miljoen mijl per interactie met de bestuurder moeten zijn om naar hogere automatiseringsniveaus te gaan”, luidt een memo van Plainsite verkregen over de vergadering. “Tesla gaf aan dat Elon aan het extrapoleren is op de mate van verbetering wanneer hij het heeft over de mogelijkheden van L5. Tesla kon niet zeggen of het tempo van verbetering de L5 zou halen tegen het einde van het kalenderjaar.”

Dat feit, dat Tesla zelf toegeeft op zijn website “maakt de auto niet autonoom” (zij het in minuscuul lettertype), heeft een aantal rijke sukkels er niet van weerhouden deze auto’s als hun persoonlijke robochauffeurs te behandelen – met jaren van dodelijke resultaten.

Hoewel de wet van Californië alle ongevallen of schade die daarbij zijn veroorzaakt, de schuld geeft aan degenen die technisch achter het stuur zitten, heeft de DMV de bevoegdheid om elk automobielbedrijf dat zijn klanten misleidt te straffen volgens de Lanham Act, Bryant Walker Smith, universitair hoofddocent in de Vertelde de University of South Carolina School of Law aan de Times.

Die sancties kunnen bestaan ​​uit het opschorten (of zelfs helemaal intrekken) van Tesla’s vergunningen voor het inzetten van autonome voertuigen, evenals de productie- en dealerlicenties van het bedrijf. Voor chauffeurs zou een dergelijke intrekking betekenen dat hun voertuigen “door een politieagent van de openbare weg kunnen worden gehaald”, vertelde een woordvoerder van DMV aan de Times, mocht de agent merken dat ze FSD hebben geactiveerd.

Dit is slechts het laatste nieuws in de langlopende rechtszaken van Tesla over zijn zelfrijdende systemen. Het bedrijf wordt momenteel geconfronteerd met honderden rechtszaken, bijna twee dozijn NHTSA-onderzoeken, en de FTC onderzoekt beschuldigingen van misleidende marketing. Zelfs de CCP dompelt zich al weken onophoudelijk in tegen Tesla vanwege recente ongelukken.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden geselecteerd door ons redactieteam, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in