Een wetsvoorstel in Californië over de arbeidskwesties in het magazijn gaat deze week naar een stemming in de Senaat van de staat. Mocht het wet worden, dan zou de wetgeving Amazon en andere magazijnbedrijven kunnen verplichten om belangrijke wijzigingen aan te brengen. Bill AB-701, die in mei door de Staatsvergadering werd aangenomen, zou magazijnbeheerders zoals Amazon dwingen transparant te zijn over de quota die hun werknemers geacht worden te halen.

“Het wetsvoorstel zou bepalen dat een werknemer niet hoeft te voldoen aan een quotum dat de naleving van maaltijd- of rusttijden, het gebruik van sanitaire voorzieningen of wetten op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk verhindert”, luidt de samenvatting van de wetgevende raad voor de voorgestelde wetgeving. Het wetsvoorstel beoogt ook werkgevers te verbieden werknemers te straffen die niet voldoen aan de quota die hen toestaan ​​om pauzes te nemen of gezondheids- en veiligheidsregels na te leven. Als werknemers de productiviteitsverwachtingen van Amazon niet realistisch kunnen waarmaken, moet het bedrijf mogelijk de quota in de staat verlagen.

Verschillende Amazon-werknemers hebben gesproken over het achterwege laten of minimaliseren van pauzes in de badkamer om ervoor te zorgen dat ze aan de quota voldoen. Volgens rapporten leiden de verwachtingen van het bedrijf ertoe dat veel bezorgers in flessen en koffiekopjes plassen in plaats van de tijd te nemen om naar het toilet te gaan. Magazijnmedewerkers hebben soortgelijke klachten gedeeld. Amazon houdt de productiviteit van werknemers nauwlettend in de gaten, inclusief hoe lang elke werknemer niet op zijn werkplek is.

Een Amazon-woordvoerder vertelde The New York Times dat “beëindigingen voor prestatieproblemen zeldzaam zijn”, maar ze gaven geen rechtstreeks commentaar op de rekening.

Vorig jaar bleek dat Amazon naar verluidt verwacht dat werknemers 400 artikelen per uur scannen bij fulfilmentcentra die robots gebruiken. Volgens een rapport van het Center for Investigative Reporting was het aantal ernstige verwondingen in die magazijnen 50 procent hoger dan in Amazon-magazijnen die niet geautomatiseerd zijn.

Magazijnonderzoeker Edward Flores, faculteitsdirecteur van het Community and Labour Center van de University of California, Merced, vertelde de NYT dat RSI een probleem is in geautomatiseerde magazijnen. Werknemers “reageren op de snelheid waarmee een machine beweegt”, wat leidt tot “een hogere incidentie van repetitieve bewegingen en dus herhaalde verwondingen”, zei Dr. Flores.

Amazon kondigde in mei enkele maatregelen aan om magazijnletsel te verminderen. De plannen omvatten meditatiekiosken en zones waar werknemers zich kunnen uitstrekken, evenals elk uur ‘geest en lichaam’-prompts.

Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van controversiële arbeidspraktijken. Begin dit jaar sloot Amazon een magazijn in Chicago waar arbeiders stakingen hielden en protesteerden voor betere arbeidsomstandigheden. Sommige van die werknemers zeiden dat ze de keuze kregen tussen het werken in een kerkhof van 10 uur in andere fulfilmentcentra of het vinden van een nieuwe baan. Amazon ontkende destijds dat dit het geval was.

In augustus adviseerde een ambtenaar van de National Labour Relations Board dat werknemers in een Amazon-magazijn in Alabama nog een vakbondsstemming houden. De Retail, Wholesale en Department Store Union beschuldigden Amazon van het schenden van de arbeidswetgeving door zich te bemoeien met het proces. Werknemers van het fulfilmentcentrum stemden tegen vakbonden.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in