Criterion heeft zijn eerste 4K Ultra HD Blu-ray-releases onthuld met een leisteen van zes films, waaronder Citizen Kane, Menace II Society, The Piano, Mulholland Dr., The Red Shoes en A Hard Day’s Night. De nieuwe releases geven filmliefhebbers de kans om enkele van deze films met het hoogste detail ooit te zien, zelfs tijdens hun theatrale runs.

Criterion merkt op dat het meesterwerk Citizen Kane uit 1941 van Orson Welles 37 jaar geleden de eerste laserdisc-uitgave was. “Het voegt zich nu weer bij de bibliotheek na een lange afwezigheid en verschijnt voor het eerst in 4K Ultra HD”, schreef Criterion in zijn blog. De andere releases vertegenwoordigen een eclectische verscheidenheid aan periodes, variërend van de jaren 1940 met The Red Shoes, 1960s (Hard Day’s Night) tot de jaren ’90 en jaren met Menace II Society, Mulholland Drive en The Piano)

Elke titel wordt geleverd in een combopakket met zowel 4K UHD- als 1080p Blu-ray-versies, samen met de populaire speciale functies van Criterion over elke film. Sommige films zullen ook beschikbaar zijn in Dolby Vision HDR en Dolby Atmos, hoewel Criterion nog niet kan zeggen welke.

De nieuwe 4K UHD-releases van Criterion zullen waarschijnlijk de beste manier zijn om klassieke films thuis te bekijken. Als je de superongerepte kwaliteit echter niet nodig hebt, lanceerde het de Criterion-streamingservice in 2019 en biedt het nu meer dan “1.000 belangrijke klassieke en hedendaagse films”, aldus de site.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in