De Amerikaanse regering heeft ermee ingestemd Xiaomi te verwijderen van een Trump-administratieblokkering nadat het bedrijf eerder dit jaar een rechtszaak had aangespannen, volgens gerechtelijke documenten die door Bloomberg zijn gezien. Xiaomi werd in januari toegevoegd aan een Amerikaanse militaire lijst van vermeende Chinese militaire bedrijven, die Amerikaanse investeringen in het bedrijf zouden hebben geblokkeerd.

“De partijen zijn een pad voorwaarts overeengekomen om dit geschil op te lossen zonder dat er een betwiste briefing nodig is”, aldus de indiening. Andere details zijn schaars, maar volgens Bloomberg zullen beide partijen vóór 20 mei nog een gezamenlijk voorstel indienen.

Laat in Trumps termijn verklaarde het Amerikaanse ministerie van Defensie dat Xiaomi een door het Chinese leger gecontroleerd bedrijf was en deel uitmaakte van de “militair-civiele fusiestrategie” van China. Xiaomi schoot slechts twee weken later terug met de rechtszaak en verklaarde dat de twee mede-oprichters 75 procent van de stemrechten bezaten en dat er geen militaire banden met eigendom waren. Het voegde eraan toe dat drie van zijn meest prominente aandeelhouders Amerikaanse investeringsgroepen waren.

In maart stopte een Amerikaanse rechtbank het verbod tijdelijk en zei dat Xiaomi waarschijnlijk een volledige omkering zou winnen. Het vaardigde ook een bevel uit om te voorkomen dat het “onherstelbare schade” zou lijden. Tot nu toe hebben het Pentagon, Xiaomi en de Chinese autoriteiten nog geen commentaar gegeven op de ontwikkeling.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden geselecteerd door ons redactieteam, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in