Het is geen geheim dat Spotify een groot probleem wil zijn in de podcastwereld. Het streaming-muziekbedrijf tekende vorig jaar exclusief bij de show van Joe Rogan en heeft deals gesloten met de Obama’s, evenals met Prins Harry en Meghan Markle. Nu kun je Dax Shepard en Monica Padman’s Armchair Expert aan de stapel toevoegen. Vanaf 1 juli wordt Armchair Expert exclusief voor Spotify. Bovendien heeft Spotify een first-look deal voor nieuwe eigendommen van het moederbedrijf van de show, Armchair Umbrella Network.

“Armchair Expert blijft dezelfde show die het altijd is geweest, maar met extra mogelijkheden die alleen Spotify ons kan bieden”, zei co-host en producer Monica Padman. “We kijken ernaar uit om door middel van dit exclusieve platform onze door mensen aangestuurde inhoud en de badkamer zonder deur naar ons publiek te brengen.”

De exclusieve deal komt niet als een grote verrassing. Armchair Expert is een van de meest populaire podcasts die er zijn, en er zijn gasten als Bill Gates, Hillary Clinton en Malcom Gladwell (samen met veel beroemde vrienden van Shepard) geweest. Het is een van die shows die ook dient als een introductie in de wereld van podcasts, waar hosts over het algemeen meer ontspannen zijn en gesprekken lang niet zo formeel of gestructureerd zijn als openbare radio. Podcasting is nog steeds een relatief nichemedium, dus Spotify heeft alles nodig om reguliere luisteraars een kans te geven.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden geselecteerd door ons redactieteam, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in