Nu iOS 15 nu beschikbaar is om te downloaden, zijn zowel grote als kleine ontwikkelaars begonnen met het updaten van hun apps om te profiteren van de selectiefuncties van het besturingssysteem. Een daarvan is Google, dat vandaag de iOS 15-gerelateerde verbeteringen heeft beschreven die u van zijn apps kunt verwachten.

De grootste verandering betreft de manier waarop Gmail, Meet, Tasks, Maps, Home en veel van de andere applicaties van Google met meldingen omgaan. Als je de nieuwe Focus-modus van iOS 15 hebt ingeschakeld, zegt Google dat prompts die niet je onmiddellijke aandacht vereisen, naar het Berichtencentrum gaan waar je ze later kunt behandelen. Tijdigere herinneringen, zoals de herinneringen die Google Maps u stuurt wanneer u ergens heen probeert te navigeren, worden niet stilgezet en u ziet ze zodra ze naar u worden verzonden. Google zegt dat het zijn doel was om meldingen “zo relevant en tijdig mogelijk te maken”. Je zult deze de komende weken in de apps van het bedrijf zien uitrollen.

Als je ondertussen een iPad hebt, kun je uitkijken naar nieuwe Google Foto’s en YouTube Music-widgets die profiteren van de extra schermruimte die de tablets van Apple bieden. Het bedrijf zegt dat het deze ook in de komende weken zal uitrollen. Ten slotte bevatten Google Drive en YouTube Music nieuwe Spotlight-integraties. Je kunt de tool gebruiken om naar specifieke bestanden te zoeken en een nummer rechtstreeks in de muziekstreamingservice van Google af te spelen. Die verbeteringen zijn vandaag beschikbaar, hoewel je waarschijnlijk zou willen dat meer apps op deze manier met Spotlight zouden werken.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in