Afgelopen zomer lanceerde de China National Space Administration zijn Tianwen-1-missie naar Mars, en vandaag melden de persbureaus van het land, zoals Xinhua en CGTN, dat de sonde is geland. De missie bestaat uit een orbiter, een lander en een rover ter grootte van een golfkar. De rover, genaamd Zhurong, zal nu beginnen met het uitvoeren van beeldvorming en zelfinspecties voordat hij naar het oppervlak van de planeet rolt.

Verschillende landen zijn gecrasht terwijl ze probeerden landrovers op Mars te landen, maar dit zou CNSA de tweede instantie moeten maken, samen met NASA, die een werkende robot op het aardoppervlak heeft. De orbiter van China blijft de planeet omcirkelen en geeft signalen naar huis door van de lander / rover, samen met orbiters van NASA, de ESA, India en een van de Verenigde Arabische Emiraten die in februari arriveerden.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden geselecteerd door ons redactieteam, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in