Google is klaar om de deuren te openen van zijn eerste permanente fysieke winkel in New York City, en dankzij een virtuele perspreview deze week hebben we een goed idee van wat we kunnen verwachten. Dit is natuurlijk niet de eerste fysieke ruimte van Google ooit – het bedrijf heeft in het verleden verschillende pop-ups gehouden met zijn hardwareproducten. Maar de nieuwe winkel op 76 Ninth Avenue, die donderdag 17 juni om 10.00 uur ET opengaat, beslaat de onderkant van het gebouw van Google in Chelsea en neemt een voormalig postkantoor en andere ruimte in beslag. Het biedt het hele jaar door een locatie om niet alleen de hardware van Google te kopen (in de Pixel-, Nest- en Fitbit-portfolio’s), maar ook om technische ondersteuning te krijgen voor een breed ecosysteem van producten en om nieuwe technologie te bekijken.

Als je nog steeds niet graag naar buiten gaat of als je niet in de buurt bent, kun je deze galerij met foto’s bekijken of de video van Google bekijken om een ​​idee te krijgen van de ruimte. Het bedrijf wijst er snel op dat deze winkel een Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Platinum-classificatie heeft – de hoogste ranking in het classificatiesysteem voor groene gebouwen. “De Google Store Chelsea is een van de minder dan 215 winkelruimtes ter wereld” die dit heeft bereikt, aldus het bedrijf in een blogpost.

Dingen kopen

Het is prijzenswaardig dat Google een fysieke winkel heeft kunnen creëren met behoud van een hoog niveau van duurzaamheid in het ontwerp en de constructie. Maar je bent waarschijnlijk meer nieuwsgierig naar wat je in deze winkel zult vinden. Behalve dat je Pixel-telefoons, Nest-speakers, schermen en camera’s en Fitbit-horloges kunt kopen, zie je ook accessoires van derden, zoals telefoonhoesjes en andere randapparatuur die zijn ontworpen om te werken met de eigen producten van het bedrijf. Er zullen ook merkartikelen zoals T-shirts, hoeden, hondenspeelgoed en basketballen te koop zijn.

Er zullen echter geen kassa’s in de ruimte zijn – je zult een van de medewerkers van de winkel moeten bereiken, die volgens Google allemaal “een volledig functioneel apparaat hebben waarmee ze transacties kunnen verwerken”. Als u al een Google-gebruiker bent, zult u waarschijnlijk ook gemakkelijker afrekenen, omdat het bedrijf zei dat het de winkelervaringen van de online en fysieke winkel “nauw geïntegreerd” is.

Dingen repareren

Als je je kapotte telefoonscherm wilt laten repareren, kun je ook naar de Here to Help-desk in de winkel gaan. Net als bij de Apple Genius Bar kunt u hier hulp krijgen voor uw Google-apparaten, en de hoeveelheid tijd die nodig is om uw probleem op te lossen, hangt af van de ernst van de situatie. Als je bijvoorbeeld een gebarsten scherm hebt, zei vice-president voor directe kanalen en lidmaatschap, Jason Rosenthal, “dat is iets dat we kunnen doen terwijl je wacht.”

Galerij: Google Store Chelsea-foto’s | 21 foto’s

Galerij: Google Store Chelsea-foto’s | 21 foto’s

U kunt mogelijk een apparaat afgeven en een ophaalmelding voor dezelfde dag op uw telefoon krijgen. Voor serieuzere zaken: “Als je bijvoorbeeld een Nest Hub hebt die is overreden door een auto”, zei Rosenthal, kan het langer duren.

“Ons streven is om zoveel mogelijk dezelfde dag en in de winkel te doen”, legt hij uit. U kunt ook een afspraak maken voor het inleveren en Google geeft een schatting van wanneer u kunt terugkeren om het op te halen.

Nieuwe technologie uitproberen

Naast het kopen en repareren van uw gadgets, kunt u ook naar de Chelsea-winkel gaan om de nieuwste technische demonstraties van Google te bekijken. Bij de hoofdingang is een “17 meter hoge cirkelvormige glazen structuur” die het bedrijf een Imagination Space noemt, en het zal roterende tentoonstellingen bevatten die “de beste van onze producten en technologieën” tonen. De aftrap is een ervaring “gebouwd rond Google Translate en onze mogelijkheden voor machine learning”. Je kunt iets hardop zeggen in deze Imagination Space en het wordt tegelijkertijd vertaald in 24 talen.

Ook staan ​​er meerdere zogenaamde Sandboxes en Discovery Boxes in de winkel. De eerste zijn kleine ruimtes die zijn opgezet om Google-producten in specifieke groepen te laten zien, terwijl de laatste eigenlijk ingelijste dozen zijn met aangepaste transparante LED-schermen om u meer te laten zien over de producten erin. Tot nu toe heeft Google drie Sandboxes in de winkel. De eerste heeft een gesimuleerde woonkamer met een trillende bank en een scherm dat het verstrijken van dagen en seizoenen buiten een raam nabootst. Een projector straalt signalen naar de salontafel om u te laten weten hoe u kunt communiceren met apparaten in de ruimte.

De tweede Sandbox is een donkere ruimte met aangepaste Instagram-vriendelijke lichtinstallaties en een Pixel-telefoon die is ingesteld zodat je Night Sight-foto’s kunt maken. Je kunt deze daarna naar jezelf sturen om ze te delen – gratis publiciteit voor Google! Ten slotte is de derde Sandbox een entertainmentruimte met een groot Stadia-logo (met meubels in bijpassende kleuren) en enkele monitoren aan de muren. Je kunt spelen met de controllers in deze kamer en desgewenst ook een game van de demo-apparaten van Google naar je eigen telefoon verplaatsen.

Google en Paul Warchol

Google’s speciale ruimte hier voor workshops, waar het van plan is regelmatig evenementen te organiseren, zoals ‘verhaaltijd voor gezinnen, kookdemo’s met Nest, fotografielessen op Pixel, YouTube-concerten en meer’. Natuurlijk is het moeilijk om aan evenementen als deze te denken zonder je af te vragen over COVID-beperkingen en richtlijnen. Google zei dat zijn beleid en procedures in de loop van de tijd “in overeenstemming met lokale, provinciale en nationale richtlijnen zullen evolueren”. Voorlopig zullen winkelmedewerkers maskers dragen, zal handdesinfecterend middel op meerdere plaatsen in de winkel beschikbaar zijn en zal het “in ieder geval in eerste instantie het aantal klanten in de winkel per keer beperken”.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in