Google heeft een paar Maps-functies geïntroduceerd die u kunnen helpen de wereld terug te keren, nu COVID-19-vaccins beschikbaar zijn. Een van de nuttigste wijzigingen aan Maps is de uitbreiding van de voorspellingen van de drukte op het openbaar vervoer naar meer dan 10.000 steden in 100 landen.

Bedrijven verwachten dat hun personeel in de nabije toekomst weer op kantoor zal zijn, en de voorspelling van de drukte kan u laten weten of de trein- of buslijn waarop u wacht veel vrije zitplaatsen heeft, of dat het al druk is. Op die manier kun je beslissen of je erop springt of wacht op de volgende in de hoop dat het niet zo vol zit. Kaarten kunnen voorspellingen doen door AI-technologie te combineren met bijdragen van mensen die Google Maps gebruiken, samen met historische locatietrends.

Google

Als je in New York en Sydney bent, kun je zelfs in realtime de drukte van een trein tot op het niveau van de transitauto zien. Kaarten markeren de minst drukke auto’s, dus u kunt in de rij gaan staan ​​voor een van hen, dankzij gegevens van transportbureaus in de gebieden. Het is op dit moment nog een pilot, maar Google zegt dat de functie binnenkort in meer steden beschikbaar zal zijn.

Daarnaast heeft de techgigant een nieuw tabblad Timeline Insights gelanceerd voor de Maps-app. Zolang je Android gebruikt en Locatiegeschiedenis is ingeschakeld, kun je ‘maandelijkse trends bekijken over hoe je door de wereld navigeert’. Daar kun je bijvoorbeeld zien hoeveel tijd je op verschillende plaatsen doorbrengt, zoals winkels of luchthavens, en de afstand en tijd voor elk vervoermiddel dat je hebt genomen. De technologiegigant zegt dat het de functie heeft ontwikkeld nadat gebruikers het bedrijf vertelden dat ze “meer bewust willen zijn over hoe ze hun tijd besteden” nadat ze de pandemie hebben doorgemaakt.

Tot slot is Trips op het tabblad Tijdlijn nu beschikbaar voor iedereen op Android, zodat je de vakanties die je in het verleden hebt gehad kunt herbeleven. Als je favoriete reisbestemming nog steeds geen toeristen verwelkomt, kun je naar de sectie gaan en virtueel hotels, restaurants en andere plaatsen bezoeken waar je eerder van hebt genoten.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in