De smartwatch-markt lijkt niet snel af te koelen – als er iets is, wordt het warmer. Strategy Analytics schat dat de verzending van smartwatches in het tweede kwartaal van 2021 met maar liefst 47 procent op jaarbasis is gegroeid, met 18,1 miljoen wearables die dit voorjaar zijn verzonden. Volgens Steven Waltzer van het analistenbureau is de vraag (althans van retailers) teruggekeerd naar ‘pre-pandemische niveaus’ – het is sinds 2018 niet meer zo warm geweest.

Strategy Analytics schreef de piek toe aan de aanhoudende vraag naar persoonlijke gezondheidsapparatuur. Het is niet duidelijk in hoeverre het herstel van de pandemie de vraag heeft aangewakkerd, hoewel het niet verwonderlijk zou zijn als de hernieuwde interesse om naar buiten te gaan tot extra verkopen zou leiden.

Het waren ook niet alleen de gebruikelijke bedrijven die profiteerden van de stijging. Apple behield een comfortabele voorsprong met 52 procent van de markt en de meest populaire individuele smartwatch (de Apple Watch Series 6) en Samsung zag zijn zendingen met 54 procent stijgen. Garmin’s op fitness gerichte horloges stegen echter nog steeds met 25 procent, en “anderen” (inclusief Fossil en andere Wear OS-backers) zagen hun zendingen met 55 procent stijgen. Dit was een sterke algemene markt, zelfs voor kleinere merken.

Er zijn tekenen dat deze piek doorzet. Apple Watch Series 7 kan nog weken verwijderd zijn terwijl we dit schrijven, en Samsung’s Wear OS-packing Galaxy Watch 4 kan de verkoop van Android-smartwatches nieuw leven inblazen. Goedkope LTE-smartwatches van Chinese merken als Oppo en Xiaomi kunnen volgens de analisten ook helpen. Dit momentum zal uiteindelijk afnemen, maar het is onwaarschijnlijk dat het in de nabije toekomst zal afnemen.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in