Disco Elysium heeft eindelijk een lanceringsdatum voor de Nintendo Switch meer dan een jaar nadat de ontwikkelaar ZA/UM heeft bevestigd dat het naar de console gaat. De Final Cut-versie van de veelgeprezen titel zal op 12 oktober beschikbaar zijn in de Nintendo eShop, met een fysieke release die volgend jaar volgt. ZA/UM zegt dat de versie die op weg is naar Switch geen poort is, maar eerder een “moeizame hermontage” van het spel, met zijn opnieuw ontworpen gebruikersinterface en opties voor het schalen van lettertypen.

De Final Cut-versie van de game kwam eerder dit jaar voor het eerst beschikbaar voor pc’s, Stadia en PlayStation. Het wordt niet alleen geleverd met nieuwe speelbare inhoud, maar ook met volledige voice-acting voor de detective-RPG. De populaire indie open-wereld RPG is plot-zwaar en beschikt over gameplay-mechanica die zich richt op dialoog en je keuzes. In het spel kruip je in de huid van een detective die een moordzaak probeert op te lossen terwijl je lijdt aan geheugenverlies door drugs en alcohol.

Disco Elysium werd oorspronkelijk uitgebracht voor Windows in 2019 en heeft sindsdien meerdere prijzen gewonnen. Vorig jaar onthulden ZA/UM en productiehuis Dj2 Entertainment dat ze eraan werken om er een tv-serie van te maken, hoewel die plannen hoogstwaarschijnlijk nog even zullen duren. Voor nu kun je een digitale kopie van de game voor Switch pre-orderen voor £ 35 / US $ 40 / € 40. Je kunt ook een fysieke collector’s edition pre-orderen die in het tweede kwartaal van 2022 wordt verzonden voor de Switch of de PS5 voor $ 250. De game zal naar verwachting in de toekomst ook beschikbaar zijn op de Xbox, maar ZA/UM heeft nog geen releasedatum voor het platform aangekondigd.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in