Verwacht niet dat je de volgende films van Disney thuis kunt streamen zodra ze beschikbaar zijn. The Verge meldt dat Disney heeft onthuld dat alle resterende films uit 2021 eerst in de bioscoop zullen verschijnen, inclusief de geanimeerde robotkomedie Ron’s Gone Wrong (22 oktober), de Marvel-kaskraker Eternals (5 november) en een nieuwe bewerking van West Side Story (10 december). ).

Buiten de geanimeerde musical Encanto (24 november), die een periode van 30 dagen heeft, hebben alle films een “minimale” theatrale duur van 45 dagen voordat ze elders beschikbaar zijn. Disney heeft niet gezegd wanneer je on-demand-versies van deze titels kunt verwachten, of het nu op Disney+ of concurrerende services is.

Dit is deels een reactie op de relatief sterke bioscoopreleases van zomerse extravaganza’s als Free Guy en Shang-Chi. Hoewel COVID-19 nog steeds de kassacijfers schaadt (Shang-Chi’s opening van $ 75,5 miljoen in de VS verbleekte in vergelijking met meerdere Disney 2019-releases), waren de inkomsten mogelijk voldoende om terug te keren naar pre-pandemische distributie.

Er is ook de kwestie van het sussen van belangrijke facties. Disney zei dat het een manier heeft om talent eerlijk te betalen voor hybride theater-en-digitale relaas, maar het zou niet verwonderlijk zijn als Scarlett Johansson’s Black Widow-rechtszaak een rol speelt bij het overwegen van Disney+ lanceringen. Het bedrijf wil misschien geen verdere problemen riskeren met acteurs en anderen wiens inkomen afhankelijk is van theatervoorstellingen. En dan zijn er nog de theaters zelf. Toen ketens zoals AMC beloofden om Universal-films te trekken, zelfs als veel locaties gesloten waren, zou Disney misschien niet bereid zijn om een ​​soortgelijke confrontatie uit te lokken als theaters hun activiteiten hervatten.

Dit en Warner Bros.’ 2022 terugkeer naar theaters ondersteunt de verwachtingen van veel cynici – dat studio’s streaming-toegang vanaf de eerste dag alleen zagen als een tijdelijke noodzaak die zou verdwijnen op het moment dat het redelijk veilig was om op grote schermen te kijken. Dat is niet helemaal schokkend als het bedrijfsmodel van de filmindustrie nog steeds rond theaters draait, maar fundamentele verschuivingen in de strategie zullen misschien niet lang, heel lang plaatsvinden.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in