Vorige week kregen we in de XGN Cast een dusdanig goede vraag dat we hebben besloten om er een complete aflevering aan te wijden. Recentelijk kwam namelijk in het nieuws dat e-sports in de toekomst misschien onderdeel gaan uitmaken van de Olympische Spelen. Sterker nog, bij de Aziatische Spelen in 2022 is het al een daadwerkelijk medaille-evenement.

Toch is er al jaren een discussie gaande of e-sports wel onder echte sport valt of dat het eigenlijk gewoon een beetje fanatiek gamen is. In deze aflevering van de XGN Cast proberen we een duidelijk antwoord te geven op die vraag en hebben we een discussie of e-sports wel onderdeel moet uitmaken van de Olympische Spelen of dat er juist een specifieke E-Olympics georganiseerd moet worden en welke games daar dan gespeeld moeten worden.

E-sports als echte sport

Veel critici hebben nog wel eens de neiging om e-sports in hetzelfde vakje te plaatsen als bijvoorbeeld darten, een sport die meer wordt gezien als hobby dan als een echte sport. Toch zijn er flink wat argumenten om e-sports als een echte sport te zien en dat heeft niet alleen te maken met uitzonderlijk veel training in een bepaalde game. Check hieronder aflevering 32 van de XGN Cast om onze visie te horen over het belang van e-sports als echte sport!

Zelf een podcast maken

Mocht jij je nou afvragen hoe het komt dat we zulk mooi beeld hebben en dat onze stemmen een waar genot zijn voor je trommelvliezen, dat komt allemaal door de Logitech C922 webcam en de Blue Yeti X microfoon. Als je ooit zelf een podcast wil maken, dan zijn dat absolute tips om een goede start te maken. Daarnaast gebruiken we nog wat producten om deze podcast zo fijn mogelijk te maken, in de lijst hieronder kan je alles vinden:

– Blauw Kompas
– Blauwe straal 3
– Blauwe sneeuwbal
– Blauwe Yeti X
– Logitech C922

Wil jij ons de tofste games zien spelen, even met ons kletsen over de nieuwste films, series en tech of wil je gewoon wat directe interactie met ons? Volg ons dan op Twitch en zorg dat je notificaties aanzet om precies te weten wanneer wij live gaan zodat je lekker met ons kan kletsen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in