HTC werkt samen met iFixit om het zijn klanten gemakkelijker te maken om hun VR-headsets en accessoires te laten repareren. De website, die erom bekend staat nieuwe apparaten uit elkaar te halen en te scoren op herstelbaarheid, biedt nu authentieke onderdelen voor de vorig jaar uitgebrachte HTC Vive Cosmos Elite, de oudere Vive Pro en Vive Pro Eye, de Vive Tracker en andere accessoires voor het VR-ecosysteem.

Zoals de bedrijven in hun aankondiging zeiden, kan de beschikbaarheid van onderdelen via iFixit klanten een manier bieden om de levensduur van producten die al buiten de garantie vallen te verlengen, vooral als de componenten die ze nodig hebben niet langer verkrijgbaar zijn bij HTC zelf. De virtual reality-headsets van HTC, zelfs het instapmodel Vive Cosmos Play, zijn behoorlijk prijzig en zijn doorgaans duurder dan de Oculus-headsets van Facebook. Dat het bedrijf klanten een manier biedt om hun headsets functioneel te houden, zelfs na jaren van gebruik, is zeker een welkome ontwikkeling.

Kyle Weins, CEO en mede-oprichter van iFixit, zei: “Dit is baanbrekend. HTC is de eerste VR-fabrikant die hun klanten ondersteunt met de onderdelen die ze nodig hebben om hun headsets functioneel te houden.”

Naast het verkopen van onderdelen voor gebruik, biedt iFixit ook stapsgewijze handleidingen die mensen kunnen volgen als ze de uitdaging willen aangaan om hun eigen apparaten te repareren. De reparatiehandleidingen bevatten instructies voor het vervangen van verschillende onderdelen, zoals lenzen, camera’s en moederbord, voor zowel de headsets als hun accessoires. Vive-gebruikers in Noord-Amerika kunnen nu onderdelen bestellen via de website van iFixit.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden geselecteerd door ons redactieteam, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in