Het wordt binnenkort weer kouder. Maar je verwarming aanzetten en lekker warm douchen? Dat kost tegenwoordig klauwen met geld. Toch kun je een aantal dingen doen om de schade zoveel mogelijk te beperken. En dat is makkelijker (en goedkoper) dan je misschien denkt! Breman Installatiegroep zet wat handige tips op een rij om direct energie te besparen.

Breman is expert op het gebied van duurzame en energiebesparende oplossingen voor jouw woning, zoals zonnepanelen, hybride warmtepompen en service en onderhoud aan je cv-ketel. Slimme investeringen, helemaal in deze tijd! Maar er zijn ook een aantal (gratis) tips waar je direct mee aan de slag kunt:

Gratis energie besparen

  • Beschik je over een boiler met een voorraad warm water? Stel de temperatuur dan in op 60 graden in plaats van bijvoorbeeld 90 graden. Dan werkt deze nog net zo goed, maar bespaar je een hoop energie.
  • Zet apparaten zoals je laptop die normaal op stand-by staan écht uit als je ze niet gebruikt.
  • Douche wat korter. Geen zorgen, je hoeft echt niet gelijk je halve doucheroutine achterwege te laten. Met één minuut korter douchen bespaar je al snel zo’n 3.750 liter water én 15 m3 gas per jaar.
  • Zorg ervoor dat de radiatoren hun warmte goed af kunnen geven: plaats er, als het kan, geen meubels voor. Ook kun je radiatorfolie achter de verwarming plakken: zo voorkom je dat de warmte in de muur trekt.
  • Heb je vloerverwarming en denk je te besparen door ‘m ‘s nachts uit te zetten? Doe dat juist niet! Het afkoelen en opwarmen van de vloer duurt aardig wat uren, wat natuurlijk flink wat energie kost.

Tip: op deze blog vind je nog veel meer gratis en supervoordelige tips om energie te besparen. Waar je verder op kan letten?

Zo belangrijk is service en onderhoud

Wist je dat onderhoud aan je verwarmingsapparatuur zoals je cv-ketel ook energie kan besparen? Door goed onderhoud zal je apparaat een stuk zuiniger gaan werken. Ook gaat je toestel langer mee en bespaar je op dure reparaties. Gelijk even regelen dus! Hier lees je meer over de voordelige onderhoudsservice bij Breman.

Ook kun je, als je minder afhankelijk wilt zijn van gas, natuurlijk overstappen op een hybride warmtepomp of kiezen voor zonnepanelen. Tip: gebruik zonnepanelen ook in het najaar slim door bijvoorbeeld energieslurpende apparaten zoals de wasmachine overdag (tijdens de zonuren) aan te zetten.

Klaar voor het stookseizoen

Heel fijn om energie te kunnen besparen, maar first things first: zorg nú alvast dat wanneer het straks echt koud wordt je niet tegen verwarmingsproblemen aanloopt. Hier lees je alles over het ontluchten van je radiatoren, welk item je écht moet controleren voor de veiligheid en wat je zelf kunt checken als jouw huis maar niet goed warm wordt.

Het motto van Breman: elke stap is een stap richting duurzaamheid én lagere kosten. Weten wat bij jou past? Hier lees je wat Breman allemaal voor je kan betekenen. Bel gerust als je vragen hebt of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een van de mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in