Met de toevoeging van functies zoals een 120Hz-scherm op sommige modellen, is Apple’s iPhone 13-line-up in veel opzichten een stap hoger dan de telefoons die het bedrijf vorig jaar heeft geleverd. Maar als het gaat om de kwestie van herstelbaarheid, is het verhaal ingewikkelder. Tijdens een demontage van het apparaat ontdekte iFixit dat het de Face ID-functie van de iPhone 13 niet kon laten werken als het scherm van de telefoon zou worden vervangen. Welke oplossing het ook probeerde, iFixit kon Face ID niet weer aan het werk krijgen. Volgens zijn schatting is het scherm op de iPhone 13-line-up serieel vergrendeld op het apparaat. “Als je nu je scherm vervangt, doodt Apple je Face ID, tenzij ze de reparatie regelen”, waarschuwt het bedrijf.

Hoewel Apple er natuurlijk niet goed uitziet, kan er een eenvoudige verklaring zijn voor wat er gebeurt. iFixit zegt dat het met een erkende reparatietechnicus heeft gesproken die zei dat ze door Apple-ondersteuning waren verteld dat het probleem een ​​bug is die het bedrijf van plan is op te lossen in een toekomstige iOS-release. We hebben contact opgenomen met Apple voor meer informatie. Als blijkt dat beperking geen vergissing is, zou dat een brutale zet van Apple zijn, aangezien de FTC, in opdracht van president Joe Biden, onlangs unaniem heeft gestemd om onwettige reparatiebeperkingen aan te pakken.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in