De FCC heeft de eerste cheques uitgestuurd van haar Emergency Connectivity Fund, een poging om de “huiswerkkloof” op scholen te helpen dichten door de kosten van computers en internetdiensten te dekken. Duizenden schooldistricten, in elke staat plus DC, Guam en Puerto Rico, zullen deze eerste distributie van 1,2 miljard dollar verdelen, en er zullen er nog veel meer volgen.

Het probleem dat ze willen verminderen, is het grote aantal studenten dat, in een tijd waarin studeren, huiswerk en nu zelfs lessen allemaal online worden gedaan, geen apparaat of voldoende internetverbinding hebben om deel te nemen. Dit vergroot een bestaande ongelijkheid, want deze studenten hebben vaak geen toegang tot andere bronnen en raken buiten hun schuld achterop.

De ECF is opgericht om dit te bestrijden en werd eerder dit jaar gefinancierd als onderdeel van de grote rekening voor herstel van de pandemie. Het is in totaal een programma van $ 7 miljard, maar het geld wordt in de loop van de tijd verdeeld terwijl scholen en bibliotheken hun formele verzoeken indienen, waarbij ze zeggen dat ze de kosten van dit aantal tablets, of draadloze hotspots of breedbandverbindingen moeten dekken. De FCC lijkt de rekening op te pikken zolang het verzoek redelijk is en het papierwerk in orde is.

“Van kleine landelijke bibliotheken zoals de Sesser Public Library in Sesser, Illinois, tot grote schooldistricten zoals Baltimore City Public Schools, deze eerste financieringsgolf zal meer dan 3 miljoen verbonden apparaten opleveren voor leren op afstand en zal een grote deuk zijn bij het sluiten van een van de wreedste delen van de digitale kloof”, zei waarnemend FCC-voorzitter Jessica Rosenworcel in het persbericht.

Het is niet gelijk verdeeld, maar verdeeld volgens de ontvangen aanvragen. De grootste ontvanger van de staat is New York met $ 243 miljoen (waarvan $ 192 miljoen naar NYC gaat), gevolgd door Texas met $ 97 miljoen en Californië met $ 71 miljoen. Verschillende staten kregen veel minder (Wyoming en South Dakota haalden elk minder dan $ 100.000 op), maar dit zou heel gemakkelijk een kwestie kunnen zijn van die districten die ervoor kozen om hun papierwerk binnen te krijgen voor de tweede uitbetaling van het fonds.

Daartoe markeert 28 september een nieuwe aanvraagperiode voor apparatuur en diensten die van afgelopen juli tot juni volgend jaar worden gebruikt – hoewel de FCC opmerkt dat het nog steeds aanvragen van de eerste batch verwerkt, dus als uw district daar niets van heeft gehoord , maak je geen zorgen. En als ze zich nog niet hebben aangemeld, kun je het beste aan de slag!

U kunt de volledige lijst met ontvangers bekijken, uitgesplitst naar district en bedrag, in de spreadsheet die hier is gelinkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in