Oplichting met het wisselen van simkaarten is de laatste jaren in opkomst en aangezien de meeste online diensten tegenwoordig zijn gekoppeld aan de telefoonnummers van mensen, kan de techniek het leven van slachtoffers ruïneren. Nu probeert de Federal Communications Commission nieuwe regels te creëren die sim-swapping-zwendel en port-out-fraude zouden helpen voorkomen, beide technieken die zijn ontworpen om de telefoonnummers en identiteiten van mensen te kapen.

De commissie zei dat ze talloze klachten heeft ontvangen van consumenten “die veel leed, ongemak en financiële schade hebben geleden” als gevolg van beide kapingsmethoden. SIM-swapping is een techniek waarbij een slechte acteur een draadloze provider overtuigt om de service van een slachtoffer over te zetten naar een telefoon die zij beheren. Wanneer een kwaadwillende de dienst en het nummer van het slachtoffer met succes overdraagt ​​aan een andere vervoerder, wordt dat port-out-fraude genoemd.

Om het voor oplichters moeilijker te maken om controle te krijgen over de telefoonnummers van potentiële slachtoffers, wil de FCC de regels voor Customer Proprietary Network Information (CPNI) en Local Number Portability wijzigen. Het wil met name van providers eisen dat ze veiligere methoden gebruiken om de identiteit van een persoon te verifiëren voordat ze ermee instemmen hun service over te zetten naar een nieuwe telefoon of naar een andere provider. De commissie stelt ook een regel voor die providers zou verplichten om klanten op de hoogte te stellen wanneer een SIM-switch of een port-out-verzoek op hun rekeningen wordt gedaan.

Als onderdeel van het regelgevingsproces van de FCC kan het publiek nu commentaar geven op deze voorstellen. De commissie moet die voorstellen nog lezen en het publiek nog een kans bieden om hun stem te laten horen voordat ze kan beslissen of de bovengenoemde regels worden gewijzigd.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in