Volgens een veiligheidswaarschuwing van de National Highway Traffic Administration (NHTSA) mogen eigenaren van Chevrolet Bolt EV’s van 2017 tot 2019 hun auto niet binnen parkeren of ze ‘s nachts onbeheerd achterlaten. De waarschuwing komt nadat twee Bolt EV’s die zijn opgenomen in GM’s 2020-terugroepactie van het voertuig onlangs in brand vlogen. Een brand vond aan het begin van de maand plaats buiten het huis van een staatswetgever in Vermont, terwijl de andere in New Jersey plaatsvond.

“Bij GM heeft veiligheid onze hoogste prioriteit, en we gaan zo snel als we kunnen om dit probleem te onderzoeken”, vertelde een woordvoerder van de automaker aan CNBC. Volgens de NHTSA kunnen de batterijen in de voertuigen die in de veiligheidswaarschuwing zijn opgenomen, roken en vlam vatten.

In de VS riep GM bijna 51.000 Bolt EV’s terug. Het bedrijf pushte een update naar die auto’s die hun batterijen beperkten tot 90 procent van een volledige lading. Meer recentelijk zei GM dat het diagnostische software op die auto’s zou installeren om toekomstige branden te voorkomen. Het beloofde ook om batterijen te beoordelen en te vervangen die eventuele “afwijkingen” vertoonden. Tegelijkertijd verwijderde het met name ook de oplaaddop die het had geïmplementeerd toen het de bout oorspronkelijk terugriep.

Een deel van de reden waarom de voortdurende meldingen van boutbranden een reden tot zorg zijn, is te wijten aan het feit dat de modellen van 2017 tot 2019 dezelfde cellen gebruiken in het centrum van een soortgelijk probleem met de Hyundai Kona. Beide bedrijven kochten de batterijen voor die voertuigen bij LG Chem. Vorig jaar riep Hyundai 25.564 Kona EV’s terug na meer dan een dozijn brandincidenten en ging later de batterijen vervangen in 75.680 voertuigen.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in