Go Ahead Eagles heeft vrijdag twee nieuwe spelers gecontracteerd. De IJslandse middenvelder Willum Willumsson kwam over van BATE Borisov uit Belarus en later op de dag maakte Oliver Edvardsen de overstap van het Noorse Stabaek IF naar Deventer.

“De eerste keer dat ik van Go Ahead Eagles hoorde? Dat was een paar jaar geleden toen ik het spel Football Manager speelde”, vertelde Willumsson op de site van zijn nieuwe club. “Go Ahead Eagles is namelijk een vrij opvallende naam voor een Nederlandse ploeg.”

Door het spel keek Willumsson afgelopen seizoen ook veelvuldig naar wedstrijden in de Eredivisie. “Nederland heeft een grote traditie als het om voetbal gaat en ik houd van de manier waarop er wordt gespeeld. De Nederlandse voetbalstijl past bij mij en is heel anders dan in IJsland en Belarus, waar het vooral op tactiek, verdedigen en fysieke strijd aankomt”, aldus Willumsson, die een tweejarig contract ondertekende.

De 23-jarige middenvelder speelde sinds februari 2019 voor BATE Borisov en is enkelvoudig IJslands international. “Ik hoop in de toekomst nog veel interlands voor IJsland te mogen spelen. Maar mijn eerste prioriteit is dat ik van waarde word voor Go Ahead Eagles en mijn bijdrage kan leveren om met de club opnieuw in de Eredivisie te blijven. Daar gaan we voor.”

Edvardsen tekent driejarig contract in Deventer

Een paar uur na de aankondiging van Willumsson maakte Go Ahead de komst van Edvardsen bekend. De Noor tekent een contract voor drie jaar bij de nummer dertien van het afgelopen Eredivisie-seizoen.

“Mijn persoonlijke doel is om mezelf in Nederland verder te ontwikkelen en een betere versie van mezelf te worden”, aldus aanvaller Edvardsen. “Maar samen in de Eredivisie blijven, is en blijft natuurlijk het grootste doel van de club, het team en de supporters. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

De 23-jarige Edvardsen kwam vorig seizoen voor Stabaek in zestien wedstrijden drie keer tot scoren. Daarin leverde de linksbuiten acht assists.

Go Ahead Eagles begint op 7 augustus aan het nieuwe Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen AZ.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in