Als je een ouder bent of vaak merkt dat je een groep mensen in je huishouden moet worstelen, kan de nieuwste Assistent-update van Google nuttig zijn. Het breidt de Broadcast-tool uit die voorheen beperkt was tot zijn slimme luidsprekers en schermen naar iPhones en Android-apparaten. Het bedrijf kondigde ook een reeks nieuwe functies voor de assistent aan, waaronder verhalen, games, liedjes en een moederdagverrassing.

Met Broadcast kunt u een bericht naar alle compatibele apparaten tegelijk sturen en kunt u groepen maken om aan te geven wie u wilt bereiken. Met Google kun je een gezinsgroep opzetten voor maximaal zes familieleden, en met de uitbreiding die vandaag wordt aangekondigd, kun je deze leden ook op hun telefoon bereiken. Net zoals ze dat al konden via een Nest-speaker of -scherm, kan je contact nu op je bericht reageren vanaf zijn Android of iPhone.

Google

Google verbetert ook de Family Bell-functie waarmee je de hele dag door schoolbelachtige alarmen kunt instellen. Vanaf vandaag kunt u Family Bells op meerdere apparaten in uw huis tegelijk laten rinkelen, in plaats van slechts één. Het voegt ook ondersteuning toe voor acht nieuwe talen, waaronder Japans, Koreaans, Hindi, Italiaans, Frans, Duits, Portugees en Spaans.

De Assistent biedt ook educatieve inhoud en het bedrijf breidt deze week zijn bibliotheek uit. Het werkt samen met Pottermore Publishing om Harry Potter-verhalen te leveren. Op een smartdisplay of Android-apparaat kun je de Assistent ‘Vertel me een Zwerkbalverhaal’ vragen om meer te weten te komen over de fictieve sport. Google zegt dat er later dit jaar meer inhoud uit de Wizarding World komt.

Naast fictie krijgt de assistent ook nieuwe historische inhoud uit de Who Was-serie van Penguin Random House. Door ‘Praat met wie was helden’ te zeggen, kun je luisteren naar verhalen over Ruth Bader Ginsburg, Ida B. Wells en meer dan 100 anderen. Om je kennis na al dat leren te testen, kun je ook nieuwe games spelen, zoals Are You Smarter than a 5th Grader op slimme beeldschermen met Assistent. Ten slotte zijn er ook twee nieuwe nummers over het opruimen en tandenpoetsen waarvan Google zei dat ze bedoeld zijn “om kinderen te helpen hun taak te behouden en hun taken uit te voeren”. Het bedrijf plaagde ook een moederdagverrassing voor degenen die dit weekend een timer hebben ingesteld.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden geselecteerd door ons redactieteam, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in