Het kan voor een enkele host moeilijk zijn om grote onhandelbare videovergaderingen te beheren, vooral gezien de complexiteit en functies die tegenwoordig beschikbaar zijn in apps voor videoconferenties. Nu heeft Google een oplossing voor zijn Meet-app met een nieuwe functie waarmee je tot 25 mede-hosts in een vergadering kunt hebben, zoals 9to5Google heeft gemeld. Op die manier kunnen ze taken verdelen, zoals het dempen van deelnemers, het starten van peilingen, het beheren van Q&A’s en meer, terwijl jij je op de zaken kunt concentreren.

Tot nu toe was de functie alleen beschikbaar voor klanten van Google Workspace for Education. Nu is het beschikbaar in alle Meet-apps van Google op desktop en mobiel, inclusief gebruikers met persoonlijke Google-accounts.

Bovendien introduceerde Google nieuwe bedieningselementen voor hosts van vergaderingen, die kunnen worden uitgebreid tot co-hosts. Alle hosts kunnen beperken wie hun scherm kan delen, beperken wie chatberichten kan verzenden, alles dempen met één klik, de vergadering voor iedereen beëindigen en bepalen wie aan de vergadering kan deelnemen en hoe ze kunnen deelnemen met de instelling “snelle toegang” . Met dit laatste kunnen deelnemers in hetzelfde domein automatisch meedoen.

“Snelle toegang” maakt automatische invoer van videogesprekken mogelijk voor gebruikers in hetzelfde domein. Indien uitgeschakeld, moeten hosts eerst deelnemen en degenen die niet zijn uitgenodigd, moeten toestemming vragen om binnen te komen. Anders moet de host eerst deelnemen en toestemming geven aan iedereen die niet is uitgenodigd.

De laatste functie, het paneel “Mensen”, voegt een zoekfunctie toe om hosts snel deelnemers te laten vinden als moderatieacties nodig zijn. De nieuwe functies worden volgende week uitgerold op internet en Meet voor Android, en de iOS-versie komt aan het einde van de maand.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in