Als je geen toegang hebt tot online diensten zoals Sony’s PlayStation Network en Steam, evenals websites zoals Airbnb, ben je niet de enige. Vanaf ongeveer 11.20 uur ET begon Downdetector een piek in storingsmeldingen te registreren bij verschillende online services en websites. Buiten PSN en Steam zijn enkele van de meer opvallende platforms waar mensen geen verbinding mee kunnen maken LastPass, TikTok en UPS. Als ze de PlayStation Store en andere getroffen websites bezoeken, komen ze terug met een DNS-fout.

Op basis van Twitter-rapporten is de bron van het probleem Akamai, een van de grootste content delivery-netwerken ter wereld. “We zijn op de hoogte van een opkomend probleem met de Edge DNS-service”, zei het bedrijf in een update die het op zijn website plaatste om 12:09 PM ET. “We onderzoeken de kwestie actief.” Op het moment van schrijven van dit artikel heeft Akamai niet gezegd wat het probleem veroorzaakt.

DNS-storingen zijn niet ongewoon, maar het komt niet vaak voor dat ze grote delen van het internet ontoegankelijk maken. In de recente geschiedenis vond een van de meest storende gebeurtenissen plaats in 2016 toen een tiener de beruchte Mirai-malware gebruikte om een ​​botnet te bouwen en een reeks gedistribueerde denial-of-service-aanvallen uit te voeren tegen Dyn, een van de grootste DNS-providers in de VS. De aanvallen zorgden ervoor dat mensen in de VS en delen van Europa bijna een hele dag geen toegang hadden tot websites zoals Amazon, GitHub, PayPal en Reddit. De persoon achter de Dyn-cyberaanval pleitte uiteindelijk schuldig voor wat ze deden, maar niet voordat verschillende groepen zoals Anonymous en New World Hackers de verantwoordelijkheid opeiste.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in