Kinderen kunnen zich helemaal verliezen in gamen of sociale media.© Foto JJFoto.nl/Vincent de Vries

Marjolein Elfring

Gisteren om 19:06

Alkmaar

Een kleine zevenhonderd geïnteresseerden hebben zich al bij GGD Hollands Noorden gemeld voor de online bijeenkomst ’Mijn kind verdwijnt in sociale media en/of gamen’ van psycholoog en ex-gameverslaafde Laurens Veltman maandagavond 15 november.

Veltman is ervaringsdeskundige als het gaat om gameverslaving. In zijn middelbare schooltijd bestond zijn leven vier jaar lang vrijwel alleen uit gamen en hij kent als geen ander de verleidingen van de snelle online wereld.

Verslaving

Als psycholoog en ervaringsdeskundige verzorgt hij bijeenkomsten voor onder meer ouders, docenten en leerlingen. Hierin probeert hij zijn toehoorders bewuster te maken over hun digitale gedrag en de gevolgen die dit heeft voor hun omgeving. Ditmaal is de bijeenkomst bedoeld voor ouders. Hoe kun je je als ouders verdiepen in de online belevingswereld van je kind, wanneer gaat digitaal gedrag over in verslaving en hoe grijp je daar op in?

Aanmelden

In de bijeenkomst van GGD Hollands Noorden op maandag 15 november van 20 tot 21.15 uur komt naast Laurens Veltman ook opvoedadviseur Monique Klein-Vriend aan het woord. Omdat het om een online bijeenkomst gaat, zit er geen limiet aan het aantal deelnemers. Aanmelden kan dus nog steeds via www.ggd-hollandsnoorden.opleidingsportaal.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in