HTC maakt zich op om deze maand twee nieuwe virtual reality-headsets voor bedrijven te lanceren op Vivecon, volgens Protocol. De publicatie heeft in bedrijfsdocumenten melding gemaakt van een Vive Focus 3 Business Edition stand-alone headset en een high-end Vive Pro 2 PC-VR-headset. Bovendien werden de headsets naar verluidt korte tijd vermeld op de Europese e-commerce-website Alzashop voordat ze werden verwijderd. De Vive Focus 3 werd vermeld voor € 1.474 ($ 1.772), terwijl de Vive Pro 2 werd geprijsd op € 842 ($ 1.012) – beide vermeldingen zeiden dat de headsets op 20 mei zullen worden vrijgegeven, hoewel dat misschien slechts een tijdelijke datum is.

Het bedrijf plaatste eerder een foto met een klein deel van een zwart apparaat in een teaseradvertentie voor Vivecon, wat in ieder geval bevestigt dat we een nieuwe hardware-onthulling kunnen verwachten. In april toonde een lek van de World Design Guide-awards een fitnessgerichte VR-headset genaamd de Vive Air met vier volgcamera’s zoals de Oculus Quest. Een woordvoerder vertelde ons dat het maar een concept was, maar dat de ‘ontwerptaal elementen en inspiratie heeft die je elders in [the company’s] producten. “

Als HTC de Vive Focus 3 Business Edition echt lanceert, zal het hoogstwaarschijnlijk gepositioneerd worden als een veel duurdere Oculus Quest-concurrent op ondernemingsniveau. We hebben zijn voorganger, de Vive Focus Plus, in 2019 getest en ontdekten dat de controllers veel beter waren dan die van het originele model. Ondertussen vonden we de eerste Vive Pro comfortabel om te dragen en krachtig genoeg om een ​​verscheidenheid aan VR-titels zonder problemen uit te voeren. We zullen zeker weten of HTC nieuwe VR-headsets onthult op Vivecon, die virtueel op 11 en 12 mei zal plaatsvinden.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden geselecteerd door ons redactieteam, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in