Intel steekt steeds meer van zijn energie in zijn belangrijkste chipactiviteiten, en dat betekent nu dat een deel van zijn minder essentiële werk aan de kant moet worden geschoven. Het bedrijf vertelde CRN in een verklaring dat het RealSense “afbouwde” en het talent en de computervisietechnologie overdroeg aan inspanningen die zijn kernchipactiviteiten “beter ondersteunen”. De halfgeleidergigant zal bestaande toezeggingen nakomen, maar het einde is duidelijk in zicht.

Er kwamen vragen naar boven over het lot van RealSense nadat de leider van het team, Sagi Ben Moshe, twee weken geleden zei Intel te verlaten.

RealSense wilde computervisie flexibeler en toegankelijker maken. Een bedrijf of onderzoeker kon camera’s kopen om alles te helpen, van robotnavigatie tot gezichtsherkenning, en er was zelfs een op ontwikkelaars gerichte telefoon. Het was echter nooit een echt mainstream product, en ASI VP Kent Tibbils vertelde CRN dat er maar weinig klanten waren die RealSense-camera’s in significante hoeveelheden kochten. Het was niet echt een divisie om geld te verdienen, ook al hielp het werk de andere teams van Intel.

Voor Intel is er waarschijnlijk een eenvoudiger antwoord: het wil ballast verminderen. CEO Pat Gelsinger wil dat Intel de kroon op het maken van chips terugwint, en dat betekent dat hij zijn middelen moet concentreren op ontwerp- en productiemogelijkheden. Hoe succesvol RealSense ook is, het is een potentiële afleiding van Intels nieuwste strategie.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in