In een Google Meet-vergadering gezamenlijk Spotify-muziek streamen, YouTube-video’s bekijken of games spelen. Dit was een gerucht maar het gerucht wordt waarheid. Zo gaat het werken

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

Meer info

Van Google Meet naar Duo naar Meet

Zoals jullie weten gaat Google alle functies van Google Meet overzetten in de Google Duo-app. Vervolgens wordt de naam Google Duo omgedoopt in Google Meet. De eerste stappen van de overgang van Meet naar Duo naar Meet zijn inmiddels in gang gezet, en nu komen er nog een aantal nieuwe functies voor Google Meet aan. Zo kan je nu Google Meet-vergaderingen livestreamen op YouTube en de volgende nieuwe mogelijkheden zijn zojuist door Google aangekondigd, integratie met Spotify, YouTube, UNO en meer.

Je kan dus tijdens een Google Meet samen met deelnemers muziek van Spotify beluisteren of YouTube-video’s bekijken. Daarnaast worden er ook spelletjes ondersteund zoals UNO, Heads Up!, en Kahoot. Zo kun je bijvoorbeeld in de pauze met je collega’s of studiegenoten even iets ander doen dan werk of studie door te nemen.

Zoals je ziet in de gif hieronder tik je in een Meet op de drie puntjes rechts onderin om een Activiteit te kiezen, bijvoorbeeld Spotify. Op de redactie is deze knop overigens nog niet zichtbaar.

Je kan nu in Google Meet samen muziek luisteren of gamen, zo werkt het

Nieuwe app-icoon

De afgelopen weken heeft Google deze nieuwe functies naar Duo gebracht, en nu begint de naamswijziging. Het app-icoon van Duo wordt aangepast in die van Google Meet. Deze aanpassing vindt deze maand plaats op mobiele apparaten en tablets, en komt later ook naar andere apparaten. Het is allemaal behoorlijk verwarrend en we hopen dat de transitie snel voorbij is, zodat we met één app verder kunnen. Ben jij Google Duo- of Google Meet-gebruiker? Wat vind je van de overgang? Laat het ons weten in de reacties.

Je kan nu in Google Meet samen muziek luisteren of gamen, zo werkt het

Google Meet-tips

We hebben al een aantal handleidingen voor het gebruik van Google Meet gepubliceerd. De beginners kunnen terecht bij de artikelen deelnemen aan een Google Meet-videogesprek en een Google Meet-videogesprek starten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in