Deze week ging de Rebelle Rally 2021 van start met deelnemers aan de volledig vrouwelijke race die begonnen aan een tocht van 1500 mijl door de woestijnen van Nevada en Californië. Hyundai’s Kia neemt als onderdeel van het evenement twee aangepaste Sorento plug-in hybrides mee. In de geest van de rally vroeg de autofabrikant aan LGE-CTS Motorsports, een winkel die eigendom is van vrouwen in Zuid-Californië, om de twee voertuigen raceklaar te maken.

Elk is voorzien van bodembescherming om de kwetsbare interne componenten te beschermen. Bovendien heeft de winkel beide Sorentos uitgerust met bumperbeschermers, skidplates en 1-inch afstandhouders om ze net iets hoger van de grond te brengen. Ze rijden op 17 inch KMC matzwarte wielen met Hankook Dynapro AT2 banden. Voor het vervoeren van apparatuur heeft LGE-CTS de achterbank verwijderd om ruimte te maken voor een bagagesysteem aan de binnenkant en dakdragers toegevoegd. Opvallend is dat de winkel de aandrijflijn van beide PHEV’s niet heeft gewijzigd.

We zien steeds meer elektrische voertuigen deelnemen aan enduranceraces zoals de Rebelle Rally. Eind april nam de ID.4 SUV van Volkswagen deel aan de Mexican 1000 Rally. De Audi-divisie van het bedrijf maakt zich ook klaar om begin volgend jaar met een op maat gemaakte PHEV te racen tijdens de Dakar Rally. In dit tempo voelt het alsof het slechts een kwestie van tijd is voordat ze vaker voorkomen bij uithoudingsraces.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in