De fietshelm is geëvolueerd! Bekijk in het artikel van vandaag hoe de EVO21 Smart Helmet van LIVALL LED-signalering, nood-sms’en en andere slimme functies gebruikt.

Naarmate de technologie verbetert, nemen ook gewone alledaagse voorwerpen toe. Eén zo’n item is nu de fietshelm. LIVALL heeft een fietshelm gemaakt die eruitziet als een helm die je misschien aantreft in de TRON-serie, en is nu verkrijgbaar op Indiegogo. Introductie van de LIVALL EVO21 slimme helm. Laten we dieper duiken, zullen we?

EVO21 heeft een solide bouw en verrassend geavanceerde functies

De EVO21 Smart Helmet van LIVALL is een stevig gebouwde helm met een futuristische stijl. Het maakt op intelligente wijze gebruik van LED-verlichting om de fietsveiligheid naar een hoger niveau te tillen, ondersteund door een batterijduur van 10 uur. De EVO21 biedt echte 360-graden zichtbaarheid en dekking terwijl hij lichter blijft dan andere helmen. Volgens de Indiegogo-pagina van het merk helpt betere ventilatie (ongeveer 30%) om de hoeveelheid zweten in de helm te verminderen. Het bevat ook de gepatenteerde SOS-technologie van LIVALL.

LIVALL EVO21 slimme helm biedt 360 graden zichtbaarheid

Intelligent ontworpen LED-signalering helpt u veilig te blijven

De EVO21 Smart Helmet maakt gebruik van LED-verlichting om bestuurders te waarschuwen voor uw aanwezigheid. Niet alleen dat, het kan aan degenen achter je aangeven in welke richting je beweegt. De voorkant van de helm maakt gebruik van een groothoek LED-licht, terwijl de achterkant een 270-graden heeft.

Door sensoren te gebruiken die beweging en snelheid detecteren, kunnen deze lampen zich intelligent aanpassen aan uw rijactiviteit. Dus als u bijvoorbeeld tot stilstand komt, geven de lichten een signaal aan degenen voor of achter u (niet anders dan een auto), zodat bestuurders dienovereenkomstig kunnen reageren.

Een bocht maken? Een bedieningselement dat op uw fietshandvat wordt aangesloten, kan de LED’s gebruiken als de richtingaanwijzer van een voertuig, knipperend naar links of rechts. LIVALL heeft er zelfs aan gedacht om het voorlicht zichtbaar te maken bij een bereik van 45 graden om ervoor te zorgen dat u gezien kunt worden als u uw hoofd naar beneden houdt. Best slim!

LIVALL EVO21 slimme helm in actie

Een slimme helm die effectief beschermt tegen valpartijen

Een van de topprioriteiten voor een helm is natuurlijk het vermogen om je hoofd te beschermen tegen een impact. De EVO21 van LIVALL gebruikt een drielaags dubbel beschermingssysteem om precies dit te doen. PC-materiaal verspreidt de crashkracht door de bovenste schaal om de impact te verminderen en tegelijkertijd je hoofd te dempen De tweede laag maakt gebruik van iets dat Polysource PSI wordt genoemd, een voering die bestand is tegen schokken. Deze voering absorbeert verder de resterende krachtdruk en leidt deze weg van je hoofd. Ten slotte maakt de derde laag gebruik van traagschuim om de beste pasvorm tijdens het rijden te behouden.

De gepatenteerde SOS-technologie van LIVALL kan noodberichten verzenden

Een ander opvallend kenmerk van de EVO21 Smart Helmet is de eigen gepatenteerde SOS-technologie van LIVALL. Deze helm is in staat om vallen te detecteren en kan zelfs een sms-waarschuwing geven aan een contactpersoon voor noodgevallen. Dit gebeurt binnen 90 seconden na de val en levert zelfs uw GPS-coördinaten op. Als het je lukt om een ​​vals alarm te veroorzaken, geen zorgen; de waarschuwing heeft ook een periode van 90 seconden om te annuleren.

LIVALL EVO21 Smart Helmet heeft LED-richtingaanwijzers met SOS-waarschuwingLIVALL EVO21 Smart Helmet maakt gebruik van LED’s om de veiligheid te verbeteren

Een opmerkelijke slimme helm die boven en buiten gaat

De LIVALL EVO21 slimme helm is een uitstekend voorbeeld van hoe stijl, technologie en praktische functionaliteit met succes kunnen samengaan. De EVO21 is goed gemaakt, maar bevat ook functies die echt een verschil maken voor fietsveiligheid en levensstijl. Andere verbeteringen van de levenskwaliteit zorgen voor nog meer plezier, van IPX5-waterdichtheid en een ingebouwde zonnebrilhouder tot een rij-app en meerdere stylingopties. Je kunt echt niet fout gaan!

Meer informatie over de EVO21 Smart Helmet is beschikbaar op de campagnepagina van Indiegogo van LIVALL. Het begint bij $ 99 en heeft al meer dan 4.000 donateurs.

Mark is een schrijver en podcaster die van technologie houdt. Als hij niet voor Gadget Flow schrijft, werkt hij met passie aan verhalen vertellende projecten en het verkennen van de buitenlucht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in