De werelden van mode en gaming komen bij elkaar. Van Gucci die digitale items verkoopt in Roblox tot Vogue’s virtuele modespread met Gigi Hadid in de hoofdrol, de twee industrieën overlappen elkaar steeds meer om een ​​jong, technisch onderlegd publiek te veroveren. Nu springt Louis Vuitton op de kar door een mobiele videogame uit te brengen om de 200ste verjaardag van de oprichter te vieren. In Louis: The Game speelt Vivienne, de mascotte van het modehuis, een houten pop versierd met het bloemenembleem van het bedrijf, een reis door de geschiedenis van het merk, meldt de Oostenrijkse krant Kurier.

De iOS- en Android-game belast spelers naar verluidt met het verkennen van een kleurrijke wereld door verschillende speurtochten te voltooien – tot nu toe allemaal vrij algemeen. Of het meer blijkt te zijn dan een onbeschaamd stukje promotiepluis valt nog te bezien. De game komt op 4 augustus uit. Als LV helemaal psychedelisch wordt zoals het deed met zijn recente luidspreker in UFO-stijl, dan zou het de moeite van het bekijken waard kunnen zijn.

Volgens WWD zal de game ook “embedded NFT’s” bevatten. Al klinkt dat weinig belovend. De unieke digitale verzamelobjecten zijn gegaan van veilingen van meerdere miljoenen dollars tot freebies die zijn ontworpen om de wegwerppopcultuur te promoten, zoals de recente herstart van Space Jam van Warner Bros.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in