Helaas komt er elke 10 minuten een woninginbraak voor in Nederland. Inbrekers worden ook steeds sluwer. Om inbraak in je woning te voorkomen, is het belangrijk de bekendste inbraaktrucs te kennen. En vergeet je ook geen inboedelverzekering af te sluiten? Dat is wel zo verstandig.

1. Een briefje tussen de deur

Een inbraak voorbereiden doen inbrekers door kleine stukjes papier tussen een deur, raam of kozijn te steken. Zit een briefje na een dag er nog steeds? Dan weten ze genoeg en slaan ze hun slag. Als je zo’n klein briefje tegenkomt, laat het dan zitten en schakel de politie in. Het kan het bewijs zijn dat ze nodig hebben om een inbreker te pakken.

2. De deurbel afplakken

Er is bijna niets zo irritant als een continu rinkelende deurbel. Inbrekers weten dat ook, daarom plakken ze de deurbel af met een stuk plakband zodat hij continu rinkelt. Als na een paar uur of een dag het plakband niet van de bel is gehaald, grijpen ze hun een kans. De politie adviseert om het plakband niet van de bel af te halen, maar de zekering uit te schakelen. Op het plakband kunnen namelijk vingerafdrukken zitten.

3. Een foto door de brievenbus maken

Inbrekers maken ook een foto door de brievenbus als ze willen weten of iemand thuis is. Ligt er een stapel post op de deurmat? Dan is dat een teken dat de bewoners er niet zijn en de kust dus veilig is. Goede reden om de buren te vragen of ze je post willen verzamelen als je niet thuis bent. Let er ook op dat je geen planten in huis in een bak met water zet. Dat is voor inbrekers ook een teken dat je niet thuis bent.

4. Zich naar binnen babbelen

Inbrekers hebben de slimste smoezen om je huis binnen te komen. Ze vragen bijvoorbeeld om een glas water of vragen of ze je mobiele telefoon of toilet even kunnen gebruiken. Ook doen criminelen zich vaak voor als iemand anders. Ze doen net alsof ze de nieuwe buren zijn, de politie of elektricien. Wees dus niet te goedgelovig.

5. Via een klein raampje binnenkomen

Het kleine raampje boven een deur of raam, ook wel bovenlicht genoemd, is favoriet bij inbrekers. Vaak staat het op een kier of is het slecht beveiligd. Meer dan een container of ladder hebben ze dan niet nodig om zich naar binnen te wurmen. Zorg er dus voor dat op ieder raam in huis een goed slot zit. Ook op het bovenlicht en de kleine toilet- en badkamerramen.

Sluit vandaag nog een inboedelverzekering af

Weten inbrekers toch je huis binnen te komen? Met een inboedelverzekering, de naam zegt het al, is je inboedel verzekerd in geval van schade, verlies of diefstal. Ook schade als gevolg van een poging tot diefstal of inbraak is verzekerd. Met de inboedelverzekering van InShared weet je zeker dat je spullen goed zijn verzekerd tegen een lage premie. Sluit vandaag nog online verzekering af. Dat is binnen een paar minuten gepiept.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in