7 oktober 17:10 uur 2 minuten leestijd

Foto ter illustratie © ANP

GOUDA – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft acht jaar cel geëist tegen een 34-jarige man uit Gouda die zijn negen maanden oude dochtertje doodschudde. ‘Omdat zijn negen maanden oude dochtertje hem stoorde bij een computerspel, pakte hij haar op en schudde haar door elkaar totdat ze stopte met huilen’, zo verklaarde de officier van justitie in de rechtbank. Het meisje overleed nog diezelfde dag, 1 november 2020. Het OM eiste donderdag acht jaar cel tegen de vader.

De moeder was die ochtend naar de kapper en vader en dochter waren alleen thuis. Volgens het OM heeft de verdachte de baby kort na het vertrek van de moeder mishandeld. Pas na een half uur belde de vader met 112. Over wat er was gebeurd, legde hij aanvankelijk wisselende verklaringen af. Pas na acht maanden bekende de man dat hij zijn dochtertje door elkaar had geschud totdat ze stil werd.

Volgens de officier van justitie heeft de vader zich schuldig gemaakt aan doodslag en had daarbij ‘voorwaardelijk opzet’. Dat betekent dat hij willens en wetens de kans aanvaarde dat zijn dochtertje door zijn actie zou overlijden.

‘Hij wist dat schudden gevaarlijk was’

‘Hij wist dat het schudden van een kindje gevaarlijk en dodelijk kan zijn’, zei de officier tijdens de rechtszaak. ‘Dat had hij gehoord tijdens de zwangerschap, tijdens de vaderschapscursus en van de verloskundige.’ Verder benadrukte de officier dat de moeder die dag niet alleen haar dochtertje verloor, maar eigenlijk haar hele gezin. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in