Martin Garrix, Kwebbelkop en andere bekende onlinegamers gaan zich de komende tijd inzetten voor War Child. De zogeheten streamers doen mee aan een speciaal toernooi rond het bekende videospel Mario Kart en proberen op die manier zoveel mogelijk donaties voor het goede doel binnen te slepen.

Tussen 5 september tot 3 oktober speelt elke dag een bekende streamer het spel Mario Kart 8 Deluxe en zendt dit live uit via streamingsite Twitch. Kijkers kunnen ook online meerijden en ondertussen doneren aan het goede doel dat zich inzet voor kinderen in oorlogsgebieden. De vier gamers die de meeste donaties binnenhalen, gaan op 9 oktober naar de finale die op de GameForce-beurs in Utrecht wordt gespeeld.

“Waar War Child zich voor inzet is zo belangrijk, en ik ben dan ook heel trots dat we al zo lang samenwerken. Ik hoop dat we met z’n allen een mooi bedrag kunnen ophalen met dit toernooi!”, zegt de bekende dj en producer Martin Garrix. Ook de populaire streamer Kwebbelkop draagt graag zijn steentje bij. “Elk kind verdient de vrijheid om te kunnen spelen terwijl ze opgroeien. Ik zet mij daar graag voor in en hoop dat we verschil kunnen maken”, aldus Jordi van den Bussche, zoals Kwebbelkop echt heet.

Andere bekende gamers die meedoen zijn voetbalster Vivianne Miedema, actrice Britt Scholte, presentatrice Quinty Misiedjan, de bandleden van Chef’Special en YouTubers JoostSpeeltSpellen, Jordi Warners, Onnedi, Ronald en Fems.

 

BuzzE

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in