NASA heeft duidelijk meer astronauten nodig als programma’s als Artemis succesvol willen zijn, en het denkt dat het een slim verkooppraatje heeft: een technisch onderlegde strip. Het ruimteagentschap heeft een augmented reality graphic novel uitgebracht, First Woman, die het verhaal vertelt van de fictieve Callie Rodriguez terwijl ze (wat nog meer?) de eerste vrouw wordt die op de maan landt. Je kunt het eerste nummer van 40 pagina’s lezen zoals het is, maar NASA wil echt dat je een bijbehorende mobiele app downloadt (voor Android en iOS) of codes scant om omgevingen en objecten op een boeiendere manier te ervaren.

Richt uw telefoon op speciale “XR”-codes (via de app) of QR-codes (als u de voorkeur geeft aan internet) en u kunt een rondleiding krijgen door het Orion-ruimtevaartuig, de maan en andere objecten. Je kunt ook games spelen, video’s bekijken en badges verdienen.

U kunt ook naar een audioversie luisteren. NASA belooft ook ergens in de toekomst een Spaanstalige versie van de roman. De administratie is niet verlegen om First Woman te behandelen als een wervingsdrift, maar het is misschien wel de moeite waard om te downloaden als je de interesses van je kinderen in ruimte en wetenschap wilt bevorderen – en mogelijk iets wilt leren over NASA’s langetermijnplannen .

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in