Het is voor velen van ons een drukke lente geweest, maar hopelijk is niemand vergeten dat NASA momenteel een drone op een andere planeet vliegt. De Ingenuity-helikopter voltooide onlangs zijn zesde vlucht, maar deze liep tegen een nieuw probleem aan: een timingprobleem met beelden die van zijn navcam werden ontvangen, gaf de helikopter onjuiste informatie over waar hij vloog.

Zoals het team in een blogpost beschrijft, hielden de verschillende andere subsystemen van de helikopter hem ondanks de anomalie aan het vliegen, aangezien hij de laatste 65 meter van zijn reis aflegde en veilig landde. Blijkbaar was het probleem het gevolg van een storing in een enkel beeld waardoor het vaartuig niet meer in staat was om de timing van foto’s die van zijn navigatiecamera werden ontvangen voor de rest van de vlucht af te lezen. Ze werken eraan om dat probleem op te lossen, maar het helpt wel om te bewijzen dat Ingenuity stabiel genoeg is om zelf te vliegen, zelfs als er iets misgaat.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden geselecteerd door ons redactieteam, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in