Vers van de uitrol van v28-firmware en met de introductie van functies zoals Air Link en 120Hz-ondersteuning, heeft Oculus onthuld wat de toekomst biedt voor het platform. Een van de nieuwste functies is een live-overlay, waarmee je jezelf in realtime kunt zien terwijl je VR-apps gebruikt.

Als je een iPhone XS of nieuwer hebt, kun je een live feed van jezelf toevoegen bovenop alles wat je doet in VR. Dus als je je afvraagt ​​hoe je eruitziet tijdens het spelen van Beat Saber of het zwaaien met een lichtzwaard in Vader Immortal, zul je er snel achter komen.

Oculus zal in eerste instantie een klein aantal gebruikers toegang verlenen tot Live Overlay als testfunctie. Het werkt met elke VR-app die casten en opnemen ondersteunt, en je kunt video’s delen met de overlay intact. Je kunt ook je stem opnemen met de ingebouwde microfoon van de Quest wanneer je video opneemt of cast naar een webbrowser.

Ook in v29 voegt Oculus een manier toe om iPhone-meldingen te zien terwijl je je headset gebruikt als onderdeel van de Infinite Office-functies op systeemniveau. Als je een iPhone 7 of hoger hebt, kun je iOS-telefoonmeldingen inschakelen. Android-ondersteuning is onderweg. Oculus zegt dat het gebruikers meer toegang en controle over bestanden biedt met een vernieuwde bestanden-app. Bovendien heb je een andere manier om toegang te krijgen tot de passthrough-functie, zodat je de wereld om je heen kunt zien zonder je headset af te zetten. Een passthrough home “oog” -pictogram zal worden toegevoegd aan het menu met snelle instellingen.

Eerder dit jaar maakte Oculus het delen van apps en accounts voor meerdere gebruikers mogelijk op recentere headsets. Met v29 kunnen eigenaren van de originele Oculus Quest de functies ook gebruiken. Ondertussen begint Oculus binnenkort advertenties voor VR-ervaringen te testen in zijn mobiele app. Ontwikkelaars kunnen advertenties weergeven om mensen te helpen hun apps te ontdekken, en u heeft enige controle over uw advertentievoorkeuren.

Oculus rolt geleidelijk firmware v29 uit, dus het kan even duren voordat alle gebruikers zijn bereikt.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden geselecteerd door ons redactieteam, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in