Na een golf van ongelukken op zijn Tread+ loopband, verplaatste Peloton de basismodus van Tread+ tijdelijk achter een betaalmuur, zodat niet-geautoriseerde gebruikers geen toegang konden krijgen. Nu kunnen alle gebruikers de functie “Just Run” zonder abonnement gebruiken en nog steeds vergrendelen met een pincode, vertelde het bedrijf aan The Verge.

Peloton riep zijn loopbanden Tread en Tread+ in de VS en Canada terug na verschillende meldingen van verwondingen en een dode. Het bedrijf bracht vervolgens een software-update uit waarvoor een toegangscode nodig was om de basismodus te gebruiken, maar de functie was alleen beschikbaar voor abonnees. Om die kosten te compenseren, gaf Peloton gebruikers het abonnement drie maanden gratis, met de belofte dat er een update zou komen.

De Tread Lock-functie vergrendelt het apparaat als je de loopband 45 seconden niet hebt gebruikt en niet in een klas zit. U moet dan een viercijferige code invoeren voordat deze opnieuw kan worden gebruikt. Het doel is om te voorkomen dat onervaren gebruikers, vooral kinderen, er toegang toe krijgen na 29 meldingen van verwondingen bij kinderen, waaronder tweede- en derdegraads schaafwonden en gebroken botten.

Hoewel de update onhandig was voor niet-abonnees die de $ 4.000+ apparaten kochten, maakte Peloton het mogelijk om basisruns te doen zonder te betalen. Als onderdeel van de terugroepactie kunnen eigenaren van Tread+ een volledige terugbetaling krijgen als ze besluiten hun loopbanden vóór 6 november 2022 te retourneren, volgens de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in