Door de uitbraak van de coronacrisis is het netbeheerder Enexis niet gelukt alle huishoudens en kleine bedrijven vóór 1 januari 2021 gratis een slimme meter aan te bieden. Nog 90.000 adressen wachten op een aanbod.

86 procent van de Enexis-klanten uit de doelgroep huishoudens en kleine bedrijven heeft de slimme meter ook daadwerkelijk in huis.

86 procent heeft slimme meter
Eind december 2020 had 97 procent van deze doelgroep in het werkgebied van Enexis een slimme elektriciteitsmeter aangeboden gekregen.

Begin 2020 liep Enexis nog voor op schema. Maar door de coronamaatregelen is het niet gelukt om de operatie op tijd af te ronden. ‘Tijdens de eerste lockdown hebben we een deel van onze werkzaamheden tijdelijk stilgelegd, waaronder het plaatsen van slimme meters. Sinds eind december voeren we niet-urgente werkzaamheden achter de voordeur bij klanten opnieuw niet meer uit’, aldus Enexis in een toelichting. Wat de nieuwe einddatum wordt, is nog niet bekend.

178.000 stuks geïnstalleerd
In 2020 hebben monteurs van Enexis Netbeheer 178.000 slimme elektriciteitsmeters geïnstalleerd.

Bij klanten die ook een gasaansluiting hebben, is meteen een slimme gasmeter geplaatst als dat mogelijk was. Enexis biedt in totaal op bijna 2,8 miljoen adressen een slimme elektriciteitsmeter aan en sinds 2015 is bij 2,4 miljoen huishoudens en kleine bedrijven een slimme elektriciteitsmeter geïnstalleerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in