De Maastrichtse jeugd kan sinds deze week gamen met de politie. Op deze manier hoopt de politie in contact te komen met de jeugd.

Het project is ontstaan in de eerste fase van het coronatijdperk. In eerste instantie werd het ingezet om de jongeren binnen te houden, maar een potje gamen blijkt ook handig om de jeugd te bereiken.

Problemen aanpakken
“We willen in contact komen met jongeren. Het zijn vooral de jongeren die we op straat niet treffen”, zegt agent Tom Bos in de L1 Nieuwsshow. Hij is één van de politiemannen die op de Playstation-community ‘Gamen met de politie Maastricht’ te vinden is. Sinds deze week kunnen liefhebbers een potje FIFA, Fortnite, Call of Duty of Warzone spelen met agenten.

Volgens Bos komt de politie zo onder andere in contact met jongeren die te maken hebben met problemen als pesten, sexting en gameverslavingen. “Het zijn de jongeren die zich verschuilen achter de computer.”

Comfortzone
En juist met jongeren kan een computerspelletje een verbindende factor zijn. “De jongeren zitten thuis in hun comfortzone, waardoor ze vrijuit met ons durven te praten”, zegt Bos. “Als we problemen zien, kunnen we een privésessie starten en kunnen we één op één met ze praten.”

De Maastrichtse politie is wekelijks zo’n twee tot drie uur per week beschikbaar om een potje te gamen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in