Valve is al lang een voorstander van open hardware en software, maar de nieuwste video bewijst het tegendeel voor het aankomende Steam Deck. Het gamebedrijf heeft een Steam Deck-demontagevideo gepost die laat zien hoe je de handheld-console kunt openen terwijl je er tegelijkertijd op aandringt om het systeem gesloten te houden. Het is zeker mogelijk om binnen te komen – het is alleen dat je misschien meer problemen veroorzaakt dan je oplost.

Zoals Valve uitlegt, is het Steam Deck stevig verpakt met sterk aangepaste onderdelen, waaronder de thumbsticks. Hoewel het bedrijf de komende maanden vervangingen voor verschillende onderdelen belooft, bestaat de kans dat u het systeem op uw weg naar binnen beschadigt door statische elektriciteit of andere ongelukken. Het gebruik van kant-en-klare onderdelen kan ook gevolgen hebben. Een standaard SSD kan bijvoorbeeld interfereren met de thermiek van de handheld. Volgens Valve zou je zelfs de integriteit van de console in gevaar kunnen brengen door hem gewoon te openen.

Dit zal je waarschijnlijk niet afschrikken als je erop staat je Steam Deck zelf te repareren. Valve verwacht duidelijk op zijn minst enkele onofficiële reparatiepogingen gezien het onderdelenplan. Het is echter duidelijk dat de maker van Half-Life wil dat je vertrouwt op de eigen technici van Valve, of op zijn minst op professionelen van derden, voor het geval het Deck kapot gaat. Deze machine is niet het voorbeeld van voorstanders van het recht om te repareren, ook al is het gemakkelijker te repareren dan andere apparaten.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in