De eSports-wereld krijgt vat op een oplevende COVID-19-dreiging. Zoals The Verge opmerkt, heeft Riot Games de laatste twee wedstrijden van de League of Legends Championship Series (LCS) verplaatst van Newark, het Prudential Center van New Jersey naar de LCS Arena in Los Angeles. De verspreiding in de VS van de Delta-variant van het nieuwe coronavirus heeft het onpraktisch gemaakt om het grote persoonlijke evenement “naar goed geweten” te houden, zelfs met vaccins in gebruik, zei Riot.

De LCS Arena is een “veiligere” locatie die de gezondheid van Worlds-vertegenwoordigers zal beschermen voordat ze naar China gaan, zei Riot. Hoewel het niet verrast was dat andere evenementen zouden doorgaan, hoefde de Series geen mensen in gevaar te brengen om zijn ‘kerncompetitief product’ aan te bieden. LoL-teams hebben de afgelopen zomer persoonlijk tegen elkaar gespeeld in de LCS Arena, maar zelfs die ontspoorden ten gunste van virtuele competitie nadat mensen die bij twee teams waren geassocieerd positief testten op COVID-19.

De ontwikkelaar beloofde in de toekomst evenementen in Prudential Center en zei dat het volledige terugbetalingen zou bieden. Binnenkort komen er meer details, voegde Riot eraan toe.

Andere eSports-competities, zoals de Call of Duty League, zijn ondanks de virusgolf doorgegaan met persoonlijke evenementen. De beslissing van Riot suggereert echter dat in ieder geval sommige organisatoren van gedachten veranderen. Het zou ons niet verbazen als anderen dit voorbeeld zouden volgen, tenminste totdat het vaccingebruik stijgt en het aantal gevallen (hopelijk) weer daalt.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in